Afdeling Endocrinologie en Diabetes

Wij onderzoeken en behandelen volwassenen met hormoonaandoeningen. Bijvoorbeeld ziekte aan de (bij)schildklier, bijnier of hypofyse. Ook behandelen wij diabetes mellitus en erfelijke (metabole) stofwisselingsziekten. Ons team staat voor u klaar om u de best mogelijke zorg te geven.

De afdeling Endocrinologie en Diabetes valt onder Interne Geneeskunde. Wij zijn specialist op het gebied van hormonen en organen die deze hormonen aanmaken. Zoals de schildklier, bijnieren, hypofyse en alvleesklier. We onderzoeken en behandelen alle hormoonaandoeningen en hebben de volgende expertisegebieden:

Voor de meeste behandelingen komt u langs op onze polikliniek. Soms nemen wij u op. Ook bieden wij in het UMCG Centrum voor Revalidatie speciale herstelprogramma's voor mensen met diabetes.

Naast zorg voor u geven wij ook onderwijs, doen we wetenschappelijk onderzoek en zijn we actief in beroepsverenigingen. Zo bieden wij u de best mogelijke zorg.

UMCG Expertisecentrum

Het UMCG is expertisecentrum voor verschillende zeldzame aandoeningen aan de hormonen. Een zeldzame aandoening is een ziekte die minder dan 1 op de 2.000 mensen heeft. Wij werken binnen Europees erkende expertise centra:

Postadres Endocrinologie en Diabetes

Universitair Medisch Centrum Groningen 

Polikliniek HPC AA40
Postbus: 30.001
9700 RB Groningen

Fax: (050) 361 09 50

Contact Endocrinologie en Diabetes

U kunt de afdeling Endocrinologie en Diabetes bellen op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur. Buiten de openingstijden staat het antwoordapparaat aan.