Alzheimer Centrum Groningen

In het Alzheimer Centrum Groningen werken zorgverleners, artsen en onderzoekers samen om uw leven met dementie te verbeteren. We onderzoeken en behandelen patiënten met geheugenklachten, milde cognitieve stoornis (MCI) en dementie.

In ons centrum werken de afdelingen Ouderengeneeskunde, Neurologie, Neuropsychologie, Psychiatrie en Radiologie samen. Samen zorgen we voor een dementie vriendelijke omgeving in het UMCG.

Patiëntenzorg

Wij behandelen en onderzoeken patiënten met klachten op het gebied van de hersenen. Zoals problemen met het geheugen, spreken of concentreren. Een mogelijke oorzaak hiervoor is dementie. Dementie kan ook op jonge leeftijd voorkomen. Ook kunt u naast klachten aan het geheugen andere problemen ervaren, bijvoorbeeld moeite met lopen. Als u verschillende klachten heeft spreken we van een complexe aandoening. Wij hebben ervaring om hierbij de juiste diagnose te stellen. 

Wetenschappelijk onderzoek

We doen wetenschappelijk onderzoek naar geheugenproblemen en dementie. Hoe ontstaan deze aandoeningen en hoe herkennen we ze? Zo leren we de aandoeningen beter te begrijpen. En kunnen we u en uw naasten steeds beter onderzoeken, behandelen en begeleiden. We werken ook mee aan internationale medicijnenonderzoeken. 

Regionale samenwerking

Wij werken samen met andere ziekenhuizen in de regio Noord-Nederland. We helpen andere geheugen poliklinieken bij onderzoek naar de complexe aandoeningen. 

Bezoekadres

Universitair Medisch Centrum Groningen
Alzheimer Centrum Groningen
Hanzeplein 1, Groningen
Fonteinstraat 3, begane grond

Contact

U kunt ons bellen op werkdagen van 08.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. U kunt ook een mail sturen.