Acties voor UMCG Transplantatiefonds

Verschillende prachtige initiatieven steunen wetenschappelijk onderzoek naar orgaandonatie en transplantatie in het UMCG via het UMCG Transplantatiefonds. Zo ontvangen we jaarlijks bijdragen van mooie sportevenementen. Zelf een actie opzetten? Wij helpen er graag bij.

Kom in actie

In actie komen om transplantatieonderzoek te steunen kan op verschillende manieren. Iedereen kan meedoen aan acties voor het UMCG Transplantatiefonds. 

Wil je zelf een actie organiseren om het UMCG Transplantatiefonds te steunen? Fantastisch! Wij helpen je graag verder. Door mee te denken over een pr-plan, promotiemateriaal en het werven van sponsoren bijvoorbeeld. Ook kunnen we acties op onze website vermelden, een presentatie geven voor sponsoren of acties ondersteunen via sociale media.

Actie organiseren

Wil je ons helpen bij onze fondsenwerving en in actie komen voor het UMCG Transplantatiecentrum? Bijvoorbeeld met een benefietconcert, sportevenement, veiling of andere activiteit bij jou in de buurt? Wij zijn ontzettend blij met al dit soort initiatieven om ons als goed doel te steunen.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Deel en bespreek je ideeën met ons. We denken graag met je mee, adviseren en helpen jou waar dat kan.

Heel veel succes! En niet te vergeten: Bedankt!

Voorbeelden van acties

Niet voor Nicks

Nick Zuidema overleed toen hij 28 jaar was, terwijl hij wachtte op een donororgaan. Zijn broer Robert Zuidema wilde iets doen voor lotgenoten van Nick. Hij startte de sportieve actie ‘Niet voor Nicks’. Om met lichamelijke inspanning zijn verdriet te verwerken en om aandacht te vragen voor het tekort aan donororganen.

De actie leverde ruim €44.000 op voor speciale trainingsfietsen en loopbanden op verschillende verpleegafdelingen van het UMCG Transplantatiecentrum. Patiënten werken met deze sportapparatuur aan hun conditie en een goed herstel.

Lees meer over de actie Niet voor Nicks!

R. Zuidema gewichtheffen

Zorgbonus voor transplantatieonderzoek

Immunoloog Coba van Zanten, hoofd Unit Biotech & ATMP van het UMCG, doneerde haar zorgbonus aan het UMCG Transplantatiefonds. Als oud-onderzoeker van het UMCG wilde zij het onderzoek naar betere transplantatieorganen steunen. Dankzij dit onderzoek kunnen we donororganen verbeteren en er meer gebruiken voor transplantatie.

Coba deed zelf onderzoek naar afweerreacties tegen het humane cytomegalovirus (CMV). Dit deed ze binnen het longtransplantatieproject dat begin jaren '90 startte in het UMCG. CMV is een veelvoorkomende infectieziekte bij mensen die een transplantatie hebben gehad en daardoor afweer-onderdrukkende medicijnen moeten gebruiken.

4 Mijl van Groningen: Loop met je hart, vier het leven!

De 4 Mijl stond in 2018 in het teken van alle getransplanteerden, familieleden, artsen en behandelaars die samen met bekende Noordelingen meeliepen. Deze Charity Runners renden €97.700 bij elkaar voor een speciaal trainingsprogramma voor mensen die een orgaantransplantatie hebben gehad. Het UMCG Transplantatiecentrum kreeg de cheque tijdens een transplantatiecongres in Groningen.

Beklimming Mont Ventoux

Ik ben Jelle Bruinsma, 25 jaar en komende 22 juni ga ik voor de eerste keer de Mont Ventoux op fietsen. Samen met Give & Live (een groep van getransplanteerden), orgaandonoren, vrienden en familie, beklimmen we deze berg. Ieder met ons eigen verhaal.

Wil jij het verhaal van Jelle verder lezen of ondersteunen? Klik dan op de volgende link:

Beklimming Mont Ventoux

Beklimming Mont Ventoux
 

Contact

Je kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen.