Steun het UMCG Doneren en steunen UMCG Transplantatiefonds

Soms is iemand zo ziek dat alleen een transplantatie een kans op genezing is. Een transplantatie is een zware operatie waarvoor een donororgaan nodig is. Wetenschappelijk onderzoek helpt ons de transplantatiezorg en het welzijn en de levenskwaliteit van transplantatiepatiënten te verbeteren.

Nieuwe inzichten en technieken die we binnen de transplantatiegeneeskunde ontwikkelen zorgen ervoor dat mensen die een transplantatie ondergaan de best mogelijke zorg krijgen. Zo werken we continu aan de kwaliteit van donororganen en de levenskwaliteit voor transplantatiepatiënten. Wetenschappelijk onderzoek naar orgaandonatie en -transplantatie maakt vooruitgang daarin mogelijk.

Onderzoek blijft nodig

Wetenschappelijk onderzoek naar orgaandonatie en -transplantatie blijft nodig. Om ervoor te zorgen dat mensen na een transplantatie zo gezond mogelijk oud kunnen worden. En om donororganen zo lang mogelijk in een goede conditie te houden, in de aanloop naar en na transplantatie. Wetenschappers en artsen werken nauw samen om dit te bereiken. Jij kunt ons daarbij helpen.

Donaties maken het verschil

Donaties, klein of groot, betekenen veel voor ons. Ze kunnen bepalen of een onderzoek wel of niet doorgaat. Jouw steun kan dus de doorslag geven. Dankzij donaties kunnen we urgente vraagstukken oplossen en sneller resultaten bereiken. Het UMCG heeft een unieke positie in Nederland omdat wij alle transplantatieprogramma’s in huis hebben. In het UMCG Transplantatiecentrum brengen we al deze kennis en kunde bij elkaar: ‘Shared care for shared organs®’.

Eenmalig doneren?

Het UMCG Transplantatiefonds is heel blij met een eenmalige bijdrage. Doneren kan op een paar manieren:

  • via ons machtigingsformulier
  • via bankrekeningnummer NL21 ABNA 0423 1266 95, t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG, o.v.v. Transplantatiefonds 4900.001

Online doneren via een tikkie

Word donateur!

Als donateur van het UMCG Transplantatiefonds ondersteun je de ontwikkeling van nog betere donororganen en betere levenskwaliteit voor transplantatiepatiënten.

Word donateur

Via de bank

Doneren kan ook rechtstreeks via de bank. Maak een gift over op ons bankrekeningnummer:

  • NL21 ABNA 0423 1266 95
  • t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG
  • o.v.v. Transplantatiefonds 4900.001

Via een machtiging

Vraag een machtingsformulier aan via een e-mail naar [email protected]. Dit formulier kun je invullen en naar ons terugsturen, ook per mail.

Doneren stopzetten

Een donatie weer stopzetten kan heel eenvoudig. Stuur een berichtje naar [email protected].

ANBI-status

Het UMCG Transplantatiefonds heeft een ANBI-status. Dat betekent dat ons fonds is aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Giften zijn daarom aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Bereken uw fiscale voordeel

Gegevens en privacy

Gegevens van onze donateurs leggen we vast om de donatie te kunnen verwerken. En om hen op de hoogte te houden van onze projecten en programma’s. Al deze gegevens verwerken we in overeenstemming met onze privacyverklaring.

Als je niet wilt dat we je gegevens hiervoor gebruiken, stuur dan een e-mail aan UMCG.

Contact over een donatie

Bel of mail ons voor overleg over een gift, specifieke wensen of als je meer wilt weten over een fonds op naam of een nalatenschap.

Contact

Je kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen.