Polikliniek Radiologie

Adres in het UMCG: Fonteinstraat 6. Als u met de auto komt, kunt u het best parkeren in parkeergarage Zuid.

Polikliniek Radiologie is open van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.

U kunt bij de polikliniek Radiologie terecht voor beeldvormende onderzoeken en behandelingen. Bijvoorbeeld voor een CT-scan, een MRI-scan of een mammografie.

Afspraak

Nog geen patiënt? Uw huisarts of specialist kan u voor een afspraak verwijzen naar Radiologie. Wij bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna een afspraakbrief met informatie over de afspraak en hoe u zich kunt voorbereiden.

Wilt u een afspraak afzeggen of verplaatsen? Geef dit dan zo snel mogelijk door. We kunnen een nieuwe afspraak voor u maken als u dat wilt. Het telefoonnummer staat hieronder en in de brief.

Voor het eerst in het UMCG?

Bent u nog niet eerder in het UMCG geweest voor een afspraak? Dan moet u zich voor uw afspraak inschrijven. Dit kan op 2 manieren:

 • thuis, via de digitale balie
 • bij de centrale inschrijfbalie in de Ontvangsthal, bij ingang Noord of op het Plein (ingang 45/47)

De inschrijving is nodig vanwege de identificatieplicht. Neem voor de inschrijving mee: 

 • een geldig identiteitsbewijs: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument
 • bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar

Parkeren kan in 1 van de 2 parkeergarages, of in een parkeergarage in de buurt.

Een bezoek aan de polikliniek

  • U kunt zich voorbereiden op uw bezoek aan het UMCG door uw klachten van tevoren op te schrijven. Bedenk ook welke vragen uw wilt stellen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek. Twee horen meer dan 1 en het is fijn om samen nog na te praten.
  • Gebruikt u medicijnen? Neem dan een overzicht mee van de medicijnen die u nu gebruikt. Deze kunt u vragen bij uw apotheek. U mag ook de medicijnen zelf of de doosjes meenemen.
  • Soms krijgt u voor een afspraak speciale instructies. Als er instructies zijn, dan staan deze in de afspraakbrief. We geven ook aan of u zelf naar huis kunt, of dat het beter is dat iemand u naar huis brengt.
  • Neem uw afspraakbrief mee. Op de brief staat een streepjescode. Hiermee meldt u zich aan bij de aanmeldzuil of de balie van de polikliniek. Neem ook een verwijsbrief van uw behandelaar als u die heeft.
 1. Woont u op een veebedrijf? Of bent u het afgelopen jaar langer dan 24 uur in een ziekenhuis buiten Nederland opgenomen geweest? Laat ons dit dan weten vóór de afspraak. Dit heeft te maken met eventuele besmettelijke ziekten.

 2. U krijgt uitleg over het onderzoek. De medewerker vertelt u tijdens het onderzoek precies wat van u wordt verwacht. Tijdens het onderzoek moet u meestal in een bepaalde houding staan of liggen. Vaak moet u ook op een bepaalde manier ademen. De medewerker legt u dan uit hoe u dat doet.

 3. Soms hoort u in de onderzoekkamer al dat u de afdeling mag verlaten, maar meestal moet u na het onderzoek wachten in de wachtkamer. Het kan namelijk gebeuren dat er nog wat aanvullend onderzoek nodig, omdat uit het eerdere onderzoek niet genoeg informatie is gekomen. Dat kan hetzelfde onderzoek zijn, maar ook een ander onderzoek. Dit wordt bespreken we met u.

  De radioloog bekijkt de afbeeldingen van het onderzoek en maakt een verslag voor de arts of specialist die uw onderzoek heeft aangevraagd. U krijgt de uitslag van de arts of specialist die het onderzoek voor u heeft aangevraagd.

  Als uit het onderzoek duidelijk wordt dat u meteen behandeld moet worden, dan gaat u naar Centrale Spoed Opvang voor behandeling. Bijvoorbeeld als u een bot heeft gebroken.

 4. Als universitair medisch centrum doen we veel onderzoek. Aan zulke onderzoeken kunnen patiënten en niet-patiënten meedoen. Uw behandelaar kan u ook vragen om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. U krijgt van ons dan informatie over het onderzoek. Zo kunt u beslissen of u wel of niet mee wilt doen. Deelname is nooit verplicht. Uw beslissing heeft ook geen gevolgen voor uw behandeling.

Contact

U kunt de polikliniek bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.