Steun het UMCG

In het UMCG zijn verschillende stichtingen actief en betrokken bij het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het welbevinden van onze patiënt.

De overheid is een belangrijke financierder van wetenschappelijk onderzoek, maar is slechts toereikend voor een beperkt aantal onderzoeken. We richten ons uitsluitend op projecten waarbij financiering vanuit het reguliere budget UMCG ontbreekt of niet toereikend is.

Donaties van particulieren en bedrijven zijn essentieel om dit soort projecten te kunnen blijven realiseren in de toekomst. Met uw donatie aan een project bouwt ook u mee aan de toekomst van gezondheid.

Fondsen UMCG

Wilt u doneren aan wetenschappelijk onderzoek en welzijnsprojecten binnen het UMCG en het Beatrix Kinderziekenhuis dan kunt u contact opnemen met onderstaande fondsen en stichtingen:

 • De Stichting Steunfonds UMCG is een algemene overkoepelende steunstichting met een ANBI-status. Het is opgericht ter ondersteuning van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorgactiviteiten door het UMCG.

  De steunfondsen zijn:

  Wilt u het UMCG voor een ander doel steunen? Of heeft u vragen voor een fondsenwervende actie, nalatenschap of donatie? Neem dan contact met ons op, dan helpen we u verder bij het realiseren van uw evenement of idee. 

  Contact:

  Meriem Meftah, Fondsenwerver UMCG Kanker Researchfonds
  E-mail: [email protected]

  Lisa Lewis, Fondsenwerver UMCG Steunfonds
  E-mail: [email protected]

  Jaarverslagen


 • Vrijwilligers & Vrienden UMCG geeft met hart en handen om het welbevinden van kleine en grote patiënten. Dit doen we, samen met onze vrijwilligers, door het geven van extra aandacht, ondersteuning en afleiding tijdens het verblijf in het UMCG. En u kunt natuurlijk ook vrijwilliger worden.

  In afstemming met het UMCG hebben wij een verlanglijstje op het gebied van “net dat beetje meer” voor de patiënten.

  Naast het opzetten en onderhouden van het vrijwilligerswerk, ondersteunt de stichting via fondsenwerving diverse projecten (inrichting, concerten, evenementen voor patiënten, UMCG TeeVee) binnen het UMCG die het algemeen doel van de stichting uitstralen. Wij richten ons uitsluitend op projecten waarbij financiering vanuit het reguliere budget van het UMCG ontbreekt of niet toereikend is en doen dit zonder winstoogmerk. Vrijwilligers & Vrienden UMCG bezit de ANBI status.

  Wilt u ons helpen deze wensen te realiseren? Dan kan en daar zijn wij heel blij mee.
  Voor meer informatie over ons verlanglijstje https://vrijwilligers.vriendenumcg.nl/steun-ons-help-mee/

  U kunt altijd contact opnemen voor verdere informatie m.b.t. doneren/schenken of voor hulp bij het realiseren van uw evenement of idee.

  Contact:
  Anneke Tjassing, Algemeen Manager
  E-mail: [email protected]

  Lees meer informatie over Vrijwilligers & Vrienden UMCG.


 • Soms vergeten we dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen, of dat ze uit school met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten kunnen spelen.

  Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ondersteunt zij diverse projecten: van wetenschappelijk onderzoek tot muziekoptredens aan bed, theateroptredens en het realiseren van huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ’thuis’. De stichting beschikt over een ANBI-Status en CBF Keur.

  Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis werft fondsen om projecten voor het welzijn van zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG te realiseren. Daarnaast steunen wij medisch wetenschappelijk onderzoek naar ziekten bij kinderen. Onze visie die als rode draad in onze activiteiten terugkomt… Het zieke kind verdient beter!
  Om de projecten van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te verwezenlijken, is steun onmisbaar. Met uw hulp is het mogelijk om vele plannen te realiseren en het ziekenhuis iets meer ‘thuis’ te maken.

  U kunt altijd contact met ons opnemen om uw ideeën te bespreken voor een fondsenwervende actie, evenement of donatie. Heeft u promotiemateriaal nodig op uw evenement van de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis? Of heeft u hulp nodig bij het maken van uw actiepagina? Aarzel niet en neem contact op met onze Coördinator Fondsenwerving.

  Contact:
  Barbara Baijens-Vrij, Coördinator Fondsenwerving
  E-mail: [email protected]

  Lees meer informatie over Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.