Steun het UMCG Stichting Steunfonds UMCG

De Stichting Steunfonds UMCG is een algemene steunstichting van het UMCG die is opgericht om gelden te genereren ter ondersteuning van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorgactiviteiten door het UMCG, waarbij een goede borging van de besteding van de middelen voorop staat.

Wij willen het beste voor onze patiënten in zorg, onderzoek en onderwijs. We zetten daarom alles op alles om een optimale behandeling te bieden aan onze patiënten. Artsen en wetenschappers zetten zich daarom elke dag in om patiënten met allerlei zeldzame ziektes dichterbij genezing te brengen. Elke dag weer een klein stapje richting nieuw perspectief voor patiënten. Maar zou het niet mooi zijn als we grotere stappen konden nemen? Wetenschappelijk onderzoek kost niet alleen veel tijd maar ook veel geld. Financiering via reguliere kanalen is helaas niet toereikend. Om urgente problemen op te lossen en sneller resultaat te behalen zijn aanvullende donaties nodig.

Met uw hulp kunnen we levens redden, doordat zeldzame ziektes en nieuwe geneesmiddelen eerder ontdekt worden. Met uw hulp wordt behandeling met tabletten in plaats van infuus eerder mogelijk. Voorbeelden waardoor het UMCG wereldwijd bekend is en waarmee levens gered kunnen worden. Voor bepaalde behandelingen is het UMCG zelfs de enige plaats in Nederland waar patiënten terecht kunnen. Extra geld maakt verschil en zorgt dat genezing dichterbij komt. Dankzij extra geld zijn innovaties en nieuwe mijlpalen mogelijk.

Het UMCG wil naast het beste in zorg en behandeling ook waarde toevoegen aan het verblijf van patiënten en hun familie. Ook hiervoor zijn reguliere middelen ontoereikend en is steun nodig om het welzijn van patiënten en hun naasten in het UMCG te vergroten. Het UMCG wil hun als steun net een beetje meer bieden.

Om meer en het beste te kunnen bieden is Stichting Steunfonds UMCG opgericht en is hulp nodig van donateurs die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn;  die begrijpen dat onze topspecialisten extra steun goed kunnen gebruiken; die begrijpen dat net een beetje meer zoveel betekent!

De statutaire bestuurders van de stichting zijn de heer drs. B. Schoenmaker (voorzitter) en de heer W.J.E. van der Meer (secretaris en penningmeester). Deze bestuurders genieten geen bijzondere beloning voor deze specifieke werkzaamheden.

Wilt u meer informatie over deze stichting, neem dan contact op via steun@umcg.nl.

Overige gegevens:
RISN: 855210643
Nummer KvK: 63378949
Hanzeplein 1, 9713 GZ  Groningen
Postbus 30001, 9700 RB  GRONINGEN

Rekeningnummer: NL21 ABNA 0423 1266 95 (t.n.v. ​Stichting Steunfonds UMCG)

RSIN: 817013520 Stichting Familie in de Buurt
RSIN: 800317191 Stichting Vrienden van het UMCG​​