Afdeling Orthodontie

Kinderen en volwassenen kunnen bij ons terecht voor een behandeling of onderzoek op het gebied van de kaak en/of het gebit. Onze orthodontisten staan klaar om jouw tanden en kiezen goed te laten werken en mooi recht te zetten. Jou met een glimlach de deur uit zien gaan, dat is ons doel.

Bij orthodontie verbeteren we de stand van jouw gebit. Onze orthodontisten gebruiken hiervoor verschillende soorten beugels. Welke beugel voor jou de beste optie is, bespreken we tijdens jouw eerste bezoek. 

Ook behandelen wij patiënten in de bijzondere zorggroepen, zoals:

  • schisis: lip-, kaak- en/of gehemeltespleet
  • oligodontie: vanaf de geboorte te weinig tanden/kiezen in het gebit
  • zorg rondom kaakosteotomieën: operatieve kaakverplaatsing
  • behandeling van patiënten met lichamelijke en geestelijke beperkingen.

Meldt je nu aan als patiënt!

Specialistische zorg

Een orthodontist is een specialist op het gebied van tanden en beugels. Na een zes-jarige opleiding tot tandarts volgt hij nog een vier-jarige specialistische opleiding tot orthodontist. Een orthodontist is ingeschreven in het specialistenregister van orthodontisten. Bij ons ben je zeker van een behandeling door een specialist!

Orthodontie behandeling

Inschrijven als patiënt

Wil je patiënt bij ons worden? Vul dan het formulier in. Je krijgt daarna binnen een week een brief met een afspraak van ons. Je kunt ons ook bellen.

Meld je nu aan als patiënt!

Kosten zorg

Een complete behandeling kost ongeveer 2.500 tot 3.000,- euro. Orthodontie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vraag daarom bij je zorgverzekering na wat de vergoeding is vanuit de aanvullende verzekering.

De tarieven voor tandheelkundige behandelingen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat de tarieven voor orthodontische behandeling bij elke zorgverlener hetzelfde zijn.

Meer lezen over kosten zorg. Je vindt hier ook de prijzen van onze behandelingen.

Spoed! Wat nu?

Is er iets met je beugel? Bel ons zo snel mogelijk. Vertel wat er stuk is of wat er aan de hand is. Als het nodig is maken we meteen een afspraak. Kijk ondertussen ook of je zelf iets kunt doen.

Bel naar (050) 361 00 50. Bereikbaar van maandag tot en met donderdag, tussen 8.30 en 12.30 uur en 13.15 en 16.30 uur.

Afspraak vergeten? Bel even.

Kun je niet komen? Zeg de afspraak dan zo snel mogelijk af. Ook als je op het laatste moment niet kunt. Bel de polikliniek op het nummer (050) 361 00 50 of stuur een e-mail. Als je korter dan 24 uur van tevoren afzegt, krijg je wel een rekening voor de tijd die voor je gereserveerd is.

Jouw mening telt!

Patiëntervaringsmeting

Wij vinden de mening van onze patiënten belangrijk. Wij horen graag wat wij goed doen. Of wat er beter kan. Dit noemen we een patiëntervaringsmeting (PEM). Zo kunnen we onze zorg blijven verbeteren. Als je meedoet, krijg je 2 keer per jaar een mail met een vragenlijst. Meedoen is anoniem.

Google review

Ben je blij met wat wij voor je doen? Of wil je graag je ervaring delen met anderen? Beoordeel ons dan op Google. Let op, je moet inloggen bij Google om een review achter te laten. Alvast bedankt! 

Contact

Polikliniek Orthodontie

Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Adres in het UMCG: Triadegebouw, ingang 24
Telefoon: (050) 361 00 50
E-mail: [email protected]

Volg ons ook op Instagram

Vragen?

Wil je patiënt bij ons worden, of een afspraak afzeggen? Bel dan de polikliniek. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.30-12.30 uur en 13.15-16.30 uur. Een e-mail sturen kan altijd.