Afdeling Orthodontie

Kinderen en volwassenen kunnen bij ons terecht voor een behandeling of onderzoek op het gebied van de kaak en/of het gebit. Onze orthodontisten staan klaar om jouw tanden en kiezen goed te laten werken en mooi recht te zetten. Jou met een glimlach de deur uit zien gaan, dat is ons doel.

Coronamaatregelen

Het is veilig om naar het UMCG te komen. De afdeling Orthodontie is open. Heb je een afspraak staan? Dan gaat die gewoon door. Bekijk voor je komt altijd de laatste informatie over hoe wij omgaan met het Coronavirus en wat dat voor jou betekent.


 

Bij orthodontie verbeteren we de stand van jouw gebit. Onze orthodontisten gebruiken hiervoor verschillende soorten beugels. Een orthodontist is een specialist op het gebied van beugels. Hiervoor heeft hij naast de studie tandheelkunde ook een specialistische opleiding in de orthodontie gevolgd. Welke beugel voor jou de beste optie is, bespreken we tijdens jouw eerste bezoek. 

Ook behandelen wij patiënten in de bijzondere zorggroepen, zoals:

  • schisis: lip-, kaak- en/of gehemeltespleet
  • oligodontie: te weinig tanden/kiezen in het gebit
  • zorg rondom kaakosteotomieën: operatieve kaakverplaatsing
  • behandeling van patiënten met lichamelijke en geestelijke beperkingen.

Inschrijven als patiënt

Wil je patiënt bij ons worden? Vul dan het formulier in. Je krijgt daarna binnen een week een brief met een afspraak van ons. Je kunt ons ook bellen.

Nu aanmelden

Kosten zorg

Een complete behandeling kost ongeveer €2.500-3.000,-. Orthodontie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vraag daarom bij je zorgverzekering na wat de vergoeding is vanuit de aanvullende verzekering.

De tarieven voor tandheelkundige behandelingen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat de tarieven voor orthodontische behandeling bij elke zorgverlener hetzelfde zijn.

Meer lezen over kosten zorg. Je vindt hier ook de prijzen van onze behandelingen.

Spoed! Wat nu?

Is er iets met je beugel? Bel ons zo snel mogelijk. Vertel wat er stuk is of wat er aan de hand is. Als het nodig is maken we meteen een afspraak.

Bel naar (050) 361 00 50. Bereikbaar van maandag tot en met donderdag, tussen 8.30 - 12.30 uur en 13.15 - 16.30.

Afspraak vergeten? Bel even.

Kun je niet komen? Zeg de afspraak dan zo snel mogelijk af. Ook als je op het laatste moment niet kan. Bel naar de polikliniek of stuur een e-mail. Als je korter dan 24 uur van te voren afzegt, krijg je wel een rekening voor de tijd die voor je gereserveerd is.

SMS service

Wij kunnen je met een SMS herinneren aan je afspraak. Wil je dat? Geef dan het nummer van je mobiel door bij de balie. Je krijgt dan de avond voor je afspraak een SMS. De service is gratis.

Contact

Polikliniek Orthodontie

Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Adres in het UMCG: Triadegebouw, ingang 24
Telefoon: (050) 361 00 50
E-mail: orthodontie@umcg.nl

Vragen?

Wil je patiënt bij ons worden, of een afspraak afzeggen? Je kunt altijd naar de polikliniek bellen of een e-mail sturen.