Neurologie Opname en bezoek Neurologie

Voor sommige behandelingen of onderzoeken wordt u 1 of meer nachten opgenomen in het UMCG.

Hoe verloopt een opname?

Meestal wordt u opgenomen op verpleegafdeling K2VA. Na de behandeling of het onderzoek gaat u weer terug naar de verpleegafdeling.

Lees alvast hoe een opname verloopt en wat u kunt doen om u goed voor te bereiden.

Kinderen met een neurologische aandoening worden opgenomen op 1 van de verpleegafdelingen in het Beatrix Kinderziekenhuis

Stroke Care en Medium Care

Op verpleegafdeling K2 zijn ook de Medium Care en de Stroke Care Unit. Dit zijn speciaal ingerichte kamers waar patiënten beter bewaakt en geobserveerd kunnen worden. De Stroke Care Unit is voor de acute opvang van patiënten met een beroerte. Patiënten blijven ongeveer 24 uur op de Stroke Care Unit, daarna worden ze overgeplaatst naar de Medium Care, een gewone kamer of een ander ziekenhuis.

Weer naar huis

Als u voldoende bent hersteld, mag u weer naar huis. Daarna komt u vaak nog wel langs op de polikliniek voor controle.

Bezoekers ontvangen

Als u opgenomen bent, dan mag u tijdens bezoekuren familie en vrienden ontvangen. Bekijk de bezoektijden en waar u rekening mee moet houden als u op bezoek komt.

Bezoek is fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Ook wordt het te druk op de kamer en de afdeling. Er mogen daarom niet meer dan 2 personen tegelijk op bezoek komen.

Stroke Care en Medium Care

Neem geen bloemen of planten mee als u op bezoek komt. De bezoektijden voor deze 2 afdelingen zijn ook anders.

Tijdens het bezoek

Soms komt er een arts of verpleegkundige langs om u te onderzoeken of te verzorgen. We vragen uw bezoek dan om even buiten de kamer te wachten we klaar zijn.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.

Contact

De afdeling is telefonisch bereikbaar op de volgende nummers:

Deze nummers zijn dag en nacht bereikbaar. Bel niet tussen 7.30 en 11.00 uur omdat dit op de afdeling een erg drukke tijd is