Interne geneeskunde Opname, verblijf en bezoek Interne Geneeskunde

Soms krijgt u een onderzoek of behandeling en kunt u nog dezelfde dag naar huis. Het kan ook zijn dat u wordt opgenomen in het UMCG. Lees over de opname, het verblijf en het bezoek.

Dagbehandeling

Als u voor een dagbehandeling komt, gaat meestal naar het Dagcentru. Op het Dagcentrum hebben we verschillende ruimtes met behandelstoelen en -bedden. Ook is er een behandelkamer waar we onder andere biopsieën doen en katheters inbrengen.

Lees meer over het Dagcentrum van het UMCG.

Opname

We hebben verschillende verpleegafdelingen:

  • D4VA: voor patiënten van Nefrologie, niertransplantatie en Dermatologie. Telefoon: (050) 361 23 90 of (050) 361 23 77
  • E1VA: Algemene Interne en Infectieziekten. Telefoon: (050) 361 24 93
  • E3VA: Algemene Interne Geneeskunde. Telefoon: (050) 361 57 09 of (050)  361 57 11
  • E4VA: Algemene Interne Geneeskunde, Longziekten, Endocrinologie, Brachy- en Jodiumtherapie. Telefoon: (050) 361 23 95.

Als u langer voor een onderzoek of behandeling in het ziekenhuis moet blijven, hoort u van ons op welke verpleegafdeling u wordt opgenomen.

Lees alvast hoe een opname verloopt en wat u kunt doen om u goed voor te bereiden.

Weer naar huis

Als u voldoende bent hersteld, mag u weer naar huis. Daarna komt u vaak nog wel langs op de polikliniek of heeft u een telefonische afspraak voor controle.

Bezoekers ontvangen

Als u opgenomen bent, dan mag u tijdens bezoekuren familie en vrienden ontvangen. Bekijk de bezoektijden en waar u rekening mee moet houden als u op bezoek komt.

Bezoek is fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Ook kan het te druk worden op de kamer en de afdeling. Er mogen daarom niet meer dan 2 personen tegelijk op bezoek komen.

Tijdens het bezoek

Soms komt er een arts of verpleegkundige langs om u te onderzoeken of te verzorgen. We vragen uw bezoek dan om even buiten de kamer te wachten tot we klaar zijn.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.