Opname en bezoek Chirurgie

Soms krijgt u een onderzoek of behandeling en kunt u nog dezelfde dag naar huis. Het kan ook zijn dat u wordt opgenomen in het UMCG. Lees over de opname, het verblijf en het bezoek.

Opname

We hebben verschillende verpleegafdelingen:

  • J2VA Traumatologie: telefoon: (050) 361 23 36
  • B4VA Abdominale Chirurgie: telefoon: (050) 361 32 86
  • C4VA Vaatchirurgie en Hepatobiliaire Chirurgie: telefoon: (050) 361 13 81
  • K4VA Chirurgische Oncologie en Abdominale Chirurgie: telefoon: (050) 361 49 90
  • Intensieve Verpleegkundige Zorgunit: telefoon: (050) 361 16 89

Als u langer voor een onderzoek of behandeling in het ziekenhuis moet blijven, hoort u van ons op welke verpleegafdeling u wordt opgenomen. Lees alvast hoe een opname verloopt en wat u kunt doen om u goed voor te bereiden.

Weer naar huis

Als u voldoende bent hersteld, mag u weer naar huis. Daarna komt u vaak nog wel langs op de polikliniek of heeft u een telefonische afspraak voor controle.

Bezoekers ontvangen

Als u opgenomen bent, dan mag u tijdens bezoekuren familie en vrienden ontvangen. Bekijk de bezoektijden van de verpleegafdelingen van Chirurgie en waar u rekening mee moet houden als u op bezoek komt.

Bezoek is fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Ook kan het te druk worden op de kamer en de afdeling. Er mogen daarom niet meer dan 2 personen tegelijk op bezoek komen.

Tijdens het bezoek

Soms komt er een arts of verpleegkundige langs om u te onderzoeken of te verzorgen. We vragen uw bezoek dan om even buiten de kamer te wachten we klaar zijn.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.

Weer naar huis

Als u voldoende bent hersteld, mag u weer naar huis. Daarna komt u vaak nog wel langs op de polikliniek of heeft u een telefonische afspraak voor controle.