Afdeling Allergologie

Het specialisme allergologie houdt zich bezig met de bestudering en de behandeling van overgevoeligheidsziekten. Patiënten kunnen overgevoelig (allergisch) zijn voor bepaalde stoffen. Bijvoorbeeld voor haren en huidschilfers van dieren, huisstofmijt, stuifmeel, insectengif, medicijnen ​en voedingsstoffen als koemelk, noten of gluten.

Dit kan zich uiten in onder meer huidklachten, astma, een loopneus, tranende ogen, maag-darmklachten, anafylactische reacties en beroepsgerelateerde klachten. We onderzoeken waar iemand allergisch voor is. En als het mogelijk is, behandelen met bijvoorbeeld een dieet, sanatieadviezen, medicijnen of therapie.

De afdeling Allergologie is in het UMCG een onderafdeling van Interne Geneeskunde. ​

Dagbehandeling

Er zijn verschillende vormen van behandeling. Bij de klinische behandeling wordt u opgenomen. Bij de poliklinische behandeling bezoekt u één of meerdere malen een van de poliklinieken. Daarnaast is er de dagbehandeling.

Bij een dagbehandeling wordt u overdag voor minimaal 3 en maximaal 8 uur opgenomen. In deze periode wordt u behandeld en wordt vaak ook het benodigde (laboratorium)onderzoek gedaan.

De afdeling Allergologie maakt gebruik van de faciliteiten van het dagcentrum.

Postadres Allergologie

Universitair Medisch Centrum Groningen
Polikliniek Allergologie HPC AA22
Postbus 30.001
9700 RB Groningen

Contact afdeling Allergologie

U kunt de afdeling Allergologie bellen op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur. Buiten de openingstijden staat het antwoordapparaat aan. Het faxnummer is (050) 361 33 12.