Op 25 juni 2022 hebben vier long-, vijf lever en zes niergetransplanteerden uit het UMCG de Mont Ventoux op de fiets beklommen. Een geweldige prestatie die samen met de fietsclub Give and Live een lange en degelijke voorbereiding vereiste.
De Mont Ventoux op de fiets beklimmen

De beklimming is bedoeld om getransplanteerden onder begeleiding aan te zetten tot een prestatie die velen niet voor mogelijk hadden gehouden.Daarnaast wordt hiermee aandacht gevraagd voor een gezonde leefstijl en het tekort aan donororganen.

De getransplanteerden waren niet alleen: in totaal deden er 60 personen mee, waaronder drie levende donoren.Samen met medische begeleiders uit het UMCG en andere ziekenhuizen, veel familieleden en vrienden, is er een onvergetelijke prestatie geleverd waaraan nog lang met veel plezier zal worden teruggedacht.

Het beklimmen van de Mont Ventoux met getransplanteerden is oorspronkelijk een initiatief van transplantatiechirurg Diethard Monbaliu uit Leuven.Het idee is om in 2024 samen met de Belgen onder de naam Transplantoux naar Frankrijk te reizen.

Geïnteresseerd in het evenement? Neem een kijkje op www.transplantoux.be en www.giveandlive.nl