•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hoofd-Halsoncologie

Print 

De werkgroep Hoofd-Halsoncologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een multidisciplinaire werkgroep van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de diagnostiek, behandeling en de nazorg van patiënten met kanker in het hoofd-halsgebied.
Tumoren in het hoofd-halsgebied komen weinig voor en de behandeling is vaak complex. Daarom worden deze patiënten in Nederland behandeld in medische centra met een multidisciplinair hoofd-halsteam. De werkgroep Hoofd-Halsoncologie van het UMCG-MCL heeft vanwege het grote verzorgingsgebied (Noord Nederland) zowel een behandellocatie in Groningen als in Leeuwarden.

Werkterrein werkgroep Hoofd-Halsoncologie

Het werkterrein van de werkgroep is zeer breed, zowel op het gebied van diagnostiek en behandeling als de ondersteunende zorg. Dit komt tot uiting in de multidisciplinaire samenstelling.
De werkgroep Hoofd-Halsoncologie UMCG-MCL is officieel erkend door ‘Nederlandse werkgroep Hoofd-Halstumoren’.

Opleiding en onderwijs

De werkgroep verzorgt onderwijs voor studenten Geneeskunde, Tandheelkunde, Mondhygiëne, Verpleegkunde en Nurse Practioners. Verder kunnen deze studenten praktijkervaring opdoen binnen de werkgroep tijdens hun co-schappen of stages. De werkgroep verzorgt ook vervolgopleidingen voor Kaakchirurgen, KNO-artsen en Tandartsen, die zich willen specialiseren in de Hoofd-Halsoncologie. De werkgroep levert daarnaast bijdragen aan bij- en nascholing voor verwijzers en verzorgt cursussen, refereeravonden en symposia in het UMCG.