Werkgroep bijwerkingen immunotherapie

Immunotherapie is volop in ontwikkeling en kan hele andere bijwerkingen geven dan bijvoorbeeld chemotherapie. De werkgroep bijwerkingen immunotherapie onderzoekt deze bijwerkingen en geeft behandeladvies.

Het UMCG heeft een werkgroep immunotherapie. De specialisten die patiënten behandelen met immunotherapie en specialisten die de bijwerkingen hiervan behandelen, komen maandelijks bij elkaar. Door de bijwerkingen van immunotherapie samen te bestuderen, kunnen we deze steeds beter herkennen en behandelen.

Welke bijwerkingen immunotherapie geeft, verschilt per persoon en per soort behandeling. Meestal hebben bijwerkingen te maken met de reactie van het eigen afweersysteem. Soms krijgt iemand pas later last van bijwerkingen, bijvoorbeeld als de behandeling al voorbij is. Het is belangrijk dat we deze bijwerkingen op tijd herkennen en goed behandelen. De werkgroep immunotherapie geeft behandeladvies, ontwikkelt protocollen en doet onderzoek.

Aanmelden patiënten

De werkgroep immunotherapie bespreekt de behandeling van kankerpatiënten die immunotherapie krijgen en last hebben van bijwerkingen. Wilt u uw patiënt hiervoor aanmelden? Mail dan naar [email protected]. Dan bespreken we uw patiënt in het eerstvolgende overleg. De werkgroep immunotherapie komt iedere tweede maandag van de maand bij elkaar.

Samenwerken voor de beste zorg

We werken veel samen met andere ziekenhuizen. Binnen en buiten de noordelijke regio. In dit zorgnetwerk bieden wij als universitair centrum de meest specialistische en complexe zorg. We deze onze wetenschappelijke en specialistische kennis, zodat patiënten in het hele land beter geholpen kunnen worden.

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.