Poliklinische apotheek UMCG Over de Poliklinische Apotheek UMCG

​​​​​​​​​​​​​​De Poliklinische apotheek is een afdeling van het UMCG. Het assortiment en de voorlichting afgestemd op de specialistische behandelingen die we in het UMCG geven. De medewerkers van de apotheek hebben veel kennis en ervaring met de voorgeschreven geneesmiddelen en de behandelmethoden.

Bijzondere medicijnen

De minister van Volksgezondheid heeft bepaald dat een aantal groepen medicijnen alleen via het ziekenhuis geleverd mogen worden. Dit is de zogenaamde 'overgehevelde medicatie'.

Wij leveren deze medicijnen als Poliklinische Apotheek UMCG,  als u behandeld wordt in het UMCG. Uw arts informeert u daarover wanneer de behandeling start.

We hebben ook afspraken gemaakt met artsen over een aantal andere groepen medicijnen, die alleen wij leveren. Vaak zijn dit medicijnen waar ook verpleegkundige hulp voor nodig is om het toe te dienen.

Team Poliklinische Apotheek UMCG

Het apotheekteam van de Poliklinische Apotheek UMCG bestaat uit apothekers, een farmaceutisch manager, apothekersassistenten, een farmaceutisch consulent, kwaliteitszorgmedewerkers, de financiële administratie en ondersteunende medewerkers.

We volgen regelmatig nascholing en stemmen binnen het UMCG regelmatig af met voorschrijvers en collega’s. Op deze manier geven wij u de best mogelijke farmaceutische zorg.

Vragen, klachten of opmerkingen?

​Goede zorg staat of valt me goede communicatie. Wij doen er alles aan om die communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch kunnen er zich communicatieproblemen voordoen, heeft u een klacht of misschien vragen. Dan kunt u uw vragen, opmerkingen of klachten aan ons doorgeven.

U kunt ook uw klacht indien bij de beroepsorganisatie van de apothekers, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. Hoe u dat doet, staat op de website www.apotheek.nl.