Kindertandarts

Bij het CTM werken kindertandartsen. Zij hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. We hebben een programma voor kinderen en jeugd tot 16 jaar. We besteden daarin veel aandacht aan goed poetsen en het voorkomen van gaatjes.

Voorkomen van gaatjes

Tijdens het bezoek aan het CTM leggen we u en uw kind uit waarom het belangrijk is om goed te poetsen en te letten op zoet voedsel. Uw kind leert begrijpen waarom het elke dag 2 keer moet poetsen met een fluoridetandpasta. En u leert hoe u hierbij het beste kunt helpen. Door dit jong aan te leren, heeft uw kind er een leven lang voordeel van.

Verder bespreken we met u de voeding van uw kind. En hoe u gaatjes kunt voorkomen door goede voeding en beperkt gebruik van suikers. Iedereen weet dat snoepen slecht is voor je tanden, maar niet iedereen weet dat ook aan "gezonde” producten vaak suiker is toegevoegd. Daarom geven we ook advies over gezonde maaltijden en tussendoortjes.

Toch een gaatje?

Als uw kind toch een gaatje heeft, nemen we ruim de tijd voor de behandeling. Onze mondhygiënisten en tandartsen in opleiding krijgen daarbij begeleiding van kindertandartsen en mondhygiënisten die alles weten van kindertandheelkunde.

Hoe doen we het in het CTM?

Bij het CTM nemen we de tijd voor uw kind, stellen gerust en leggen altijd uit wat er gaat gebeuren. Tijdens een afspraak doen we alles op een speelse manier, passend bij de leeftijd van een kind: we tellen bijvoorbeeld de tanden bij een controle. Zo wordt een bezoek aan de tandarts een prettige ervaring.

Als een kind al bang is voor de tandarts, behandelen we met veel geduld zodat de angst voor de tandarts minder wordt, of zelfs overgaat. We zorgen voor een rustige en ontspannen sfeer en doen niets wat uw kind niet wil. Op deze manier krijgt uw kind weer vertrouwen in het bezoek aan de tandarts.

Wat doen wij anders?

Het CTM is een opleidingspraktijk: tandartsen en mondhygiënisten in opleiding werken samen met en onder begeleiding van ervaren tandartsen of mondhygiënisten. Dit betekent meer tijd en aandacht voor uw gebit. De studenten doen de basisbehandelingen. De specialistische tandzorg wordt gedaan door een ervaren tandarts.

Behandeling van kinderen wordt meestal uitgevoerd door onze studenten onder begeleiding van een kindertandarts. Voor sommige kinderen is het beter een meer ervaren behandelaar in te zetten. Dan neemt een van onze kindertandartsen het over beter. Dit doen we natuurlijk altijd in overleg met de ouders.

Lees meer over onze werkwijze.

Kosten

Elke zorgverzekeraar vergoedt de tandartskosten voor kinderen en jeugd tot en met 17 jaar en er is geen eigen risico. We betaalt dus niks voor behandeling van uw kind.

Uitzonderingen hierop zijn bijzondere behandelingen zoals een kroon of een beugel. Daarvoor kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Mocht zo'n behandeling nodig zijn, dan overleggen wij dat altijd vooraf met u. Zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan.