Deeltijdbehandeling algemene psychiatrie (DAP)

Deeltijdbehandeling algemene psychiatrie (DAP) is een behandelprogramma voor mensen die in het dagelijks leven (bijna) zijn vastgelopen door psychische klachten. Samen met lotgenoten werkt u aan uw herstel.

Wanneer u een deeltijdbehandeling krijgt, dan betekent dit dat u voor langere tijd meerdere dagen per week een behandelprogramma bij ons volgt. Een opname is (nog) niet nodig. U eet en slaapt thuis.

Tijdens de behandeling leert u hoe u de balans terug kunt vinden in uw dagelijks leven. U werkt aan het vinden van een zinvolle dagbesteding, het op orde krijgen van uw huishouden, het herstellen van uw sociale contacten, waardoor uw klachten minder worden.

De behandeling is in een groep. Samen met anderen oefent u situaties die in het dagelijks leven voor psychische klachten zorgen. U leert uw sterke en zwakke punten beter kennen. U heeft ook persoonlijke gesprekken met uw psychiater.

Een mogelijke behandeling is de maatschappijgerichte deeltijdbehandeling

Verwijzing

Uw huisarts of een medisch specialist kan u doorverwijzen voor de deeltijdbehandeling algemene psychiatrie behandeling bij het Universitair Centrum Psychiatrie.

Behandelteam

Vanaf het begin zijn behandelaars van verschillende disciplines betrokken bij uw behandeling. Het team bestaat uit een psychiater, een arts-assistent, verpleegkundigen, een arbeidstherapeut, een klinisch psycholoog, een GZ-psycholoog, een beeldend therapeut en een psychomotorisch therapeut. Als het nodig is, betrekken we ook andere disciplines bij uw behandeling. Door op deze manier samen te werken, bieden we u de beste zorg.

Heeft u nog vragen?

U kunt het Universitair Centrum Psychiatrie bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.