Infectieziekten Wetenschappelijk onderzoek Infectieziekten

Het wetenschappelijk onderzoek binnen de afdeling richt zich met name op tuberculose en op infectieziekten die te maken hebben met armoede. Veel onderzoek vindt in ontwikkelingslanden plaats in samenwerking met organisaties als de WHO (World Health Organization).

Het onderzoek op de afdeling Interne Geneeskunde/Infectieziekten valt onder het onderzoeksprogramma MHD, Microbes in Health and Disease binnen GUIDE. In dit onderzoeksprogramma werken verschillende specialismen binnen het UMCG samen om meer mogelijkheden te ontwikkelen om infectieziekten te voorkómen en te behandelen. 

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek

Soms is deelname van patiënten gewenst voor studies. In dat geval kan het zijn dat u benaderd wordt tijdens uw bezoek aan het UMCG. U krijgt informatie over de studie en u kunt er vragen over stellen. U bent uiteraard vrij om te kiezen of u wilt deelnemen of niet. Lees meer informatie over deelname aan wetenschappelijk onderzoek in het UMCG.

Nieuwe behandelopties voor een HIV-infectie en de rol van ontstoken tandvlees bij een HIV-infectie zijn voorbeelden van onderzoek waarvoor patiënten in het UMCG zijn gevraagd voor deelname.