Diëtetiek Voedingsadvies

Voor iedereen is het goed om gezond te leven. Ook gezond eten hoort daarbij. Hieronder ziet u verschillende onderwerpen voorbij komen over eten, van de etiketwijzer tot ‘het nieuwe eten’.

Voor meer informatie over gezond eten kunt u kijken op de website van het Voedingscentrum.

Etiketwijzer

Op elk product dat we in de supermarkt kopen zit een etiket. Maar hoe lezen we deze goed? Dat is best ingewikkeld. De etiketwijzer kan daarbij helpen. En als je meer wilt weten over wat light en mager nu eigenlijk betekent, daar weten onze diëtisten meer over.

Overgewicht

Te veel wegen kan vervelend zijn en soms zit je niet lekker in je vel. Het Voedingscentrum heeft een brochure met praktische tips die je kunnen helpen om af te vallen.

Het nieuwe eten

De gedachte dat je wel eens wat gezonder zou kunnen eten komt vast wel eens in je op. Misschien eet je niet zo veel, maar eet je bijvoorbeeld wel heel vet of heel onregelmatig of neem je veel tussendoortjes. Je kunt je eetpatroon op verschillende manieren verbeteren, vaak in kleine stapjes. Je leest hierover meer in de brochure "Het Nieuwe Eten" en kies wat bij jou past!

Kinderen en voeding

Een kind met een gezond gewicht beweegt makkelijker, maar hij ontwikkelt zich lichamelijk ook beter dan een kind dat te veel weegt. Ook is het zo dat overgewicht op jonge leeftijd de kans om op latere leeftijd overgewicht te krijgen vergroot. Deze folder helpt u om te werken aan een gezond gewicht voor uw kind. De adviezen zijn gericht op gezond eten en drinken, genoeg beweging en een juiste (eet)opvoeding. Download de folder hier.

Zout

In ons eten zit meer zout dan wij nodig hebben. Met een aantal handige tips, kun je er al voor zorgen dat je veel minder zout eet.

Schijf van Vijf

Wil je gezond eten? De Schijf van Vijf kan je daarbij helpen! De brochure van het Voedingscentrum laat je precies zien welke producten uit bepaalde categorieën wel en niet bij gezonde voeding horen. Heel handig!

Vetten

U heeft vast wel eens gehoord van verzadigd en onverzadigd vet. Het zit in ons eten. Maar, wat is het verschil tussen deze vetten? En hoe herken je ze? Lees het in de praktische folder van het Voedingscentrum:

Vezels

Vezels zijn goed voor je, dat weet iedereen. Maar waarom eigenlijk? En welke producten moet je eten als je vezelrijk wilt eten? Lees het in deze praktische folder van het Voedingscentrum.