Afdeling Diëtetiek

Iedereen die behandeld wordt in het UMCG, kan door de behandelaar worden doorverwezen naar een diëtist voor advies over voeding en dieetbehandeling bij ziekte.

Werkwijze

We bespreken met patiënten voedings- en dieetadviezen die passen bij de behandeling waarvoor de patiënt de arts of specialist bezoekt. Voorkomen en behandelen van ondervoeding in het ziekenhuis is één van de speerpunten. Daarnaast is de diëtetiek betrokken bij tal van specialismen, De afdeling Diëtetiek werkt regelmatig samen met collega’s in andere (academische) ziekenhuizen, instellingen, of in de eerste lijn.

De diëtetiek van het UMCG is verdeeld in 4 sectoren. De diëtisten hebben hun eigen specialismen en zijn verdeeld over de sectoren.

Onderwijs

Diëtisten van het UMCG verzorgen, naast hun werk in de patiëntenzorg, ook onderwijs aan arts-assistenten, verpleegkundigen en voedingsassistenten en worden er presentaties en lezingen gegeven in zowel binnen- als buitenland. Er wordt geparticipeerd in onderzoeksprojecten en er wordt zelfstandig onderzoek uitgevoerd.