Jules de Vet treedt tijdelijk toe tot Raad van Bestuur UMCG

Jules de Vet start medio januari 2023 als interim-bestuurder in het UMCG. Hij volgt Henk Snapper op, die vanaf volgend jaar toetreedt tot de Raad van Bestuur van Amsterdam UMC.

De Vet heeft als (interim-)bestuurder veel ervaring in de gezondheidzorg: bij ziekenhuizen, de gehandicaptenzorg, in de medische diagnostiek en bij gezondheidscentra. Momenteel werkt hij als interim-bestuurder bij LUMC in Leiden. 

Raad van Bestuur weer compleet

In de Raad van Bestuur van het UMCG neemt hij de portefeuilles van de huidige vicevoorzitter en CFO Henk Snapper over, waaronder financiën, bouw en ICT. Met de komst van De Vet zijn alle posities in de Raad van Bestuur van het UMCG begin volgend jaar weer ingevuld. Naast de huidige bestuursleden Ate van de Zee en Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit is Wiro Niessen per 1 februari 2023 aangesteld als nieuwe decaan en lid van de Raad van Bestuur. 

De tijdelijke benoeming van De Vet geeft het UMCG de ruimte om een zorgvuldig wervingsproces op te starten om deze positie in de Raad van Bestuur structureel in te vullen. Jules de Vet zal het team versterken totdat een nieuw lid van de Raad van Bestuur is gevonden.

Frisse blik van een buitenstaander

Jules de Vet kijkt er naar uit om vanaf medio januari 2023 in Groningen te komen werken: ‘Op het UMCG komen grote opgaven af. Financiële puzzels: dure energie, inflatie, kostenstijgingen. Logistieke en leveringsvraagstukken bij (nieuw)bouw. Digitale opgaven bij het nieuwe zorg- en onderwijslandschap. Met de frisse blik van de buitenstaander  - waarbij ik me overigens graag onderdompel, hecht en verbind - hoop ik dat het UMCG zijn voordeel kan doen. Door goede ontwikkelingen te stimuleren en te signaleren waar kansen liggen ga ik er eer inleggen om in Groningen waar het mogelijk of nodig is, de bedrijfsvoering een impuls te geven en collegiaal het nieuwe bestuur te versterken.’

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht UMCG is bijzonder verheugd over de komst van De Vet. ‘Met name zijn kwaliteiten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering en ICT zijn van grote waarde voor het UMCG’, aldus Andrée van Es, voorzitter van de Raad van Toezicht van het UMCG.