• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Fonds hospice care UMCG

Print 
hospice care UMCGBekijk de video
  

Het UMCG behandelt patiënten uit heel Noord-Nederland, maar ook uit de rest van het land en uit het buitenland. Patiënten komen onder andere naar het UMCG voor ingrijpende en langdurige behandelingen, zware operaties, transplantaties of de behandeling van specifieke stofwisselingsziekten. 

Ondanks alle medische zorg en toewijding kan het voorkomen dat een opgenomen patiënt niet meer beter wordt en gaat overlijden. In overleg met zijn naasten en met de transferverpleegkundige wordt dan geregeld dat de patiënt thuis, in een hospice of palliatieve unit zijn laatste levensfase kan doorbrengen. Soms is dit echter niet mogelijk, omdat de patiënt de zorg van het ziekenhuis nodig houdt of omdat een transfer als te ingrijpend wordt gezien. 

Hospice care UMCG    

Sinds kort is er een initiatief onder de naam hospice care UMCG, die het mogelijk maakt dat deze patiënt, in de laatste fase van zijn leven in het UMCG, dezelfde persoonlijke zorg en aandacht krijgt alsof hij thuis of in een hospice of palliatieve unit zou zijn. Hiervoor kunnen we op meerdere verpleegafdelingen van het UMCG enkele patiëntenkamers zodanig aanpassen, dat zij in korte tijd kunnen worden omgebouwd tot een kamer met een huiselijke sfeer. Daarnaast kunnen deze verpleegafdelingen met speciaal daartoe ontwikkelde hulpmiddelen, maar ook met scholing van de medewerkers in het Zorgpad Stervensfase, nog meer inspelen op de persoonlijke zorg voor zowel de patiënt als diens dierbaren. 

Hospice care UMCG hoopt op deze manier niet alleen de patiënt dezelfde persoonlijke zorg en aandacht te geven, zoals hij die thuis of in een hospice of palliatieve unit zou ervaren. Ook wil het fonds het mogelijk maken op meer afdelingen in het UMCG het Zorgpad Stervensfase te implementeren.

Echtpaar Kluin-Nelemans, de initiatiefnemers van hospice care UMCG  Om hospice care UMCG te kunnen financieren is, op initiatief van het echtpaar Kluin-Nelemans en ter gelegenheid van hun dubbelafscheid op 17 april 2015, een fonds opgericht onder de naam hospice care UMCG. 

Met het fonds hospice care UMCG worden de activiteiten gefinancierd die nodig zijn om ervoor te zorgen, dat terminaal zieke patiënten, die de zorg van het UMCG nodig houden, hun laatste levensfase in  een aangepaste omgeving zo comfortabel mogelijk kunnen verblijven.

 

Het echtpaar Kluin-Nelemans,
initiatiefnemers van hospice care UMCG