• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Regionale samenwerking

Print 

​Focus op complexe zorg

Het UMCG richt zich als enig universitair medisch centrum in Noord-Nederland op complexe zorg, ingewikkelde diagnostiek en/of behandeling van patiënten met zeldzame of meerdere aandoeningen. We onderscheiden ons daarmee van algemene ziekenhuizen en behandelen patiënten die voor deze zorg elders niet terecht kunnen.

Steeds meer mensen hebben complexe zorg nodig, maar onze capaciteit is beperkt. Door onze basiszorg over te dragen aan ziekenhuizen in de regio, maken we ruimte vrij voor patiënten die complexe zorg nodig hebben. Zo zorgen we er samen met andere ziekenhuizen voor dat patiënten de best mogelijke zorg op de juiste plek krijgen.

Samenwerking in de regio

Het UMCG voelt zich verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van goede en betaalbare zorg voor alle inwoners van Noord-Nederland. Daarom vormen we met ook andere zorgaanbieders in de regio netwerken waarin we met elkaar bekijken waar welke patiënt het beste behandeld kan worden. Lees meer over samenwerking in de regio.

Samenwerking Ommelander Ziekenhuis Groningen

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen is sinds december 2015 onderdeel van het UMCG, maar het functioneert als een volledig zelfstandig ziekenhuis. Om patiënten in de regio Noordoost-Groningen goede zorg te bieden, werken het Ommelander Ziekenhuis en het UMCG nauw samen.​Lees meer over onze samenwerking.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram