Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM)

Adres in het UMCG: ingang 33. Als u met de auto komt, kunt u het best parkeren in parkeergarage Noord.

Het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdagen is het CTM alleen telefonisch bereikbaar tussen  8.00 en 12.00 uur.

Het CTM is de tandarts- en mondhygienistenpraktijk van het UMCG. We hebben een stafpraktijk, waar deskundige professionals werkzaam zijn, en een onderwijskliniek, waarin behandelingen worden uitgevoerd door studenten tandheelkunde en mondzorgkunde, onder begeleiding van ervaren docenten.

U kunt bij ons terecht voor afspraken, onderzoek en behandeling op het gebied van tandheelkunde en mondzorgkunde.

Patiënt worden

Als u patiënt wilt worden in onze onderwijskliniek kunt u zich zelf aanmelden bij ons centrum.

Uw eigen tandarts kan u ook naar onze stafpraktijk verwijzen. In dat geval doen wij de gevraagde behandeling en dan gaat u weer terug naar uw eigen tandarts.

Afspraak bij spoed

Als u een spoedgeval heeft, kunt u bellen naar (050) 361 65 05. Als u tijdens kantooruren belt, kunt u vaak nog dezelfde dag terecht.

Voor spoedgevallen in de avond en in het weekend kunt u terecht bij de Tandarts Spoed Praktijk in Groningen: telefoonnummer: 0900-8602.

Afspraak afzeggen

Heeft u een afspraak en kunt u niet? Of heeft u vragen over de afspraak? Bel ons dan zo snel mogelijk. In elk geval minstens 24 uur vóór de afspraak. Als u zich te laat afmeldt, moet u de afspraak wel betalen. Een afspraak kost minimaal 30 euro.

Voor het eerst naar het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Bent u nog niet eerder bij het CTM geweest voor een afspraak? Neem de eerste keer dan deze informatie mee:

  • een geldig identiteitsbewijs: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument
  • bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar (zorgpas)

Parkeren kan in 1 van de 2 parkeergarages, of in een parkeergarage in de buurt. Komt u met het openbaar vervoer? Stap dan uit bij halte W. van Doeverenplein. Bekijk altijd de meest recente reisinformatie op de websites van QbuzzNS en 9292​.

Een bezoek aan het CTM

  1. U kunt zich voorbereiden op uw bezoek aan het CTM door de toegestuurde vragenlijsten in te vullen. Bedenk verder ook welke vragen uw wilt stellen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek.

    Gebruikt u medicijnen? Neem dan een recent overzicht mee van de medicijnen die u nu gebruikt. Deze kunt u opvragen bij uw apotheek.

    Neem uw afspraakbrief mee. Op de brief staat een streepjescode. Hiermee meldt u zich aan bij de aanmeldzuil of de balie van de polikliniek. Als u bent verwezen door uw eigen behandelaar neem ook de verwijsbrief mee.

  2. We willen verspreiding van ziekten en resistente bacteriën in het UMCG zoveel mogelijk voorkomen. Resistente bacteriën zijn ongevoelig voor de standaard antibiotica en daardoor lastig te behandelen. Laat ons daarom weten of u:

    • corona heeft of klachten heeft die horen bij corona. Ook als een huisgenoot of gezinslid corona heeft of klachten heeft die bij corona.
    • waterpokken, krentenbaard, rode hond of kinkhoest heeft. Of als u contact heeft (gehad) met iemand die een van deze ziekten heeft.
    • woont of werkt op een bedrijf waar varkens-, kippen- of runderen worden gehouden voor de vleesproductie.
    • het afgelopen jaar in een buitenlands ziekenhuis behandeld of opgenomen bent geweest.
    • een huisgenoot heeft met MRSA, een resistente bacterie.
    • zelf een resistente bacterie heeft.
  3. Als u voor het eerst komt, doet een coassistent tijdens de eerste afspraak een intake. We doen een uitgebreid onderzoek en we maken een kaakoverzichtsfoto en/of een paar kleinere röntgenfoto’s. Zo krijgen we een goed beeld van uw gebit.

  4. Op basis van de intake wordt een behandelplan opgesteld dat in een vervolgafspraak met u wordt besproken.

  5. Als universitair medisch centrum doen we veel onderzoek. Aan zulke onderzoeken kunnen patiënten en niet-patiënten meedoen. Uw behandelaar kan u ook vragen om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. U krijgt van ons dan informatie over het onderzoek. Zo kunt u beslissen of u wel of niet mee wilt doen. Deelname is nooit verplicht. Uw beslissing heeft ook geen gevolgen voor uw behandeling.

    Indien u bezwaren heeft tegen deelname aan onderzoek dan kunt u dat kenbaar maken in het UMCG bezwaarregister.

Contact

Voor het maken, wijzigen en afzeggen van afspraken en andere vragen kunt u ons bellen van maandag tot en met donderdag, tussen 8.00-12.00 en 13.00-17.00 uur. Op vrijdag van 8.00-12.00 uur. Ook voor spoedafspraken