CSI-studie: onderzoek naar centrale sensitisatie als mogelijke factor chronische pijn

Centrale sensitisatie is een mogelijke factor in de ontwikkeling van chronische pijn. Tijdens dit onderzoek verzamelen we gegevens van gezonde mensen zonder pijn met behulp van de vragenlijst 'Central Sensitization Inventory’. De resultaten vergelijken we vervolgens met de data van patiënten met acute of chronische pijn.

Wat onderzoeken we?

Centrale sensitisatie is een verhoogde gevoeligheid van het zenuwstelsel. Iemand kan dan pijnprikkels eerder en langer voelen, maar ook niet-pijnlijke prikkels als pijnlijk ervaren. Het is een mogelijke factor in de ontwikkeling van chronische pijn

Tijdens dit onderzoek verzamelen we gegevens van gezonde mensen zonder pijn met behulp van de vragenlijst Central Sensitization Inventory’. De Central Sensitization Inventory meet de symptomen die vaak voorkomen bij centrale sensitisatie.

De resultaten bij gezonde mensen zonder pijn vergelijken we vervolgens met de resultaten bij patiënten met acute of chronische pijn.

Wie kan meedoen?

Wij zijn op zoek naar gezonde mensen, die geen pijn hebben en ouder dan 18 zijn.

Hoe verloopt het onderzoek?

Meedoen bestaat uit het invullen van een vragenlijst. We vragen wat achtergrondinformatie en gegevens over pijn. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 2-5 minuten. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit onderzoek? Stuur dan een mail aan I. Schuttert, PhD student: