Hospice care UMCG

Voor patiënten die in het ziekenhuis zullen overlijden, heeft het UMCG een hospice care unit. Hiermee maken we de omgeving voor deze patiënten en hun naasten huiselijker.

Ondanks alle medische zorg en toewijding kan het voorkomen dat een opgenomen patiënt niet meer beter wordt en gaat overlijden. In overleg met zijn naasten en met de transferverpleegkundige wordt dan geregeld dat de patiënt thuis, in een hospice of palliatieve unit zijn laatste levensfase kan doorbrengen.

Soms kan dit niet omdat de patiënt de zorg van het ziekenhuis nodig heeft. En soms is een reis naar een hospice niet mogelijk omdat de patiënt te kwetsbaar is. In die gevallen kan de patiënt zijn laatste fase van zijn leven in het UMCG blijven.

Hospice care UMCG

Dankzij hospice care ligt een patiënt in de laatste fase van het leven in een omgeving met een rustige en meer persoonlijke sfeer. We bouwen daarvoor een patiëntenkamer om tot een kamer met een huiselijke sfeer.

Beschrijving afbeelding: een patiëntenkamer in een huiselijke sfeer.

mobile hospice umcg

mobile hospice umcg

Beschrijving afbeelding: in de omgebouwde patientenkamer staat een koffieapparaat.>

Een ervaringsverhaal

De man van Marie overleed in het UMCG. In het artikel Als je in het ziekenhuis gaat sterven vertelt ze hoe fijn het was dat de ziekenhuiskamer een meer huiselijke sfeer kreeg toen duidelijk werd dat Frans ging overlijden. Ook vertellen twee verpleegkundigen hoe ze er voor zorgen dat de familie goed afscheid kan nemen van een dierbare.

Video bekijken Scannen

Fonds hospice care UMCG

echtpaar kluinMet het fonds Hospice Care UMCG financieren we de activiteiten die nodig zijn om terminaal zieke patiënten in hun laatste levensfase zo prettig mogelijk in het UMCG kunnen verblijven.

Op de foto: Echtpaar Kluin-Nelemans, de initiatiefnemers van hospice care UMCG.

Stichting Steunfonds UMCG

U kunt ons steunen door te doneren als particulier, bedrijf of vereniging door een bedrag over te maken naar Stichting Steunfonds UMCG.

Bankrekening fonds Hospice care UMCG:

​​​​​​​Stichting Vrijwilligers & Vrienden UMCG
o.v.v. Hospice Care UMCG
IBAN: NL11 INGB 0007 6551 59

Schenken met belastingvoordeel

Het fonds hospice care UMCG is door de belastingdienst als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangewezen en geregistreerd. Dit houdt in dat giften aan het fonds hospice care UMCG aftrekbaar zijn voor de inkomsten,- en vennootschapsbelasting.

Contact

Voor vragen over het fonds of doneren kunt u bellen naar (06) 27 41 97 97.

Stichting Steunfonds UMCG