Behandelteam borstkanker

Binnen het Academisch Borstcentrum Groningen werken zorgverleners van het UMCG en het Martini Ziekenhuis samen. Het behandelteam borstkanker van het UMCG houdt zich vooral bezig met complexe borstkankerzorg.

In dit behandelteam zitten verschillende zorgverleners die vanaf het begin bij uw behandeling betrokken zijn.

Het behandelteam borstkanker werkt samen in het UMCG Comprehensive Cancer Center. In dit centrum gaan zorg, wetenschappelijk onderzoek, nieuwe behandelingen en onderwijs hand in hand. Zo werken we samen aan de beste zorg en innovatieve behandelingen van kanker.

De zorgverleners van het behandelteam Martini Ziekenhuis vindt u op de website van het Martini Ziekenhuis.

Lees meer over borstkanker

Samenwerken voor de beste zorg

Als u ziek bent, wilt u de best mogelijke zorg krijgen. En het liefst bij u in de buurt. Ook als de zorg die u nodig heeft ingewikkeld is. Daarom werken we als UMCG zoveel mogelijk samen met andere ziekenhuizen en zorgverleners zoals huisartsen, fysiotherapeuten en psychologen.

Het UMCG en het Martini Ziekenhuis werken samen in het Academisch Borstcentrum Groningen (ABG). Vanuit dit centrum bieden de professionals van beide ziekenhuizen excellente mammazorg voor alle patiënten in onze regio. De meeste patiënten zien en behandelen we in het Martini Ziekenhuis. Alleen in specifieke gevallen gaat iemand voor onderzoek en/of behandeling naar het UMCG.

Door de kennis en expertise van het UMCG en het Martini Ziekenhuis te bundelen, kunnen we de kwaliteit van de zorg voor patiënten met borstkanker nog verder verbeteren. En deze samenwerking biedt nog meer mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek te doen en de uitkomsten daarvan sneller voor alle patiënten beschikbaar te maken.

Heeft u nog vragen?

U kunt naar polikliniek Oncologie 2, locatie UMCG, bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.