Hand- en Polscentrum

Wij helpen volwassenen en kinderen met problemen of beperkingen aan handen, polsen en/of ellebogen. Dit doen we door revalidatie in de vorm van spalk- en handtherapie. Soms is een operatie nodig.

UMCG CVR

Behandelingen bij hand- en polsproblemen

In het Hand- en Polscentrum werken veel verschillende therapeuten en artsen samen. Zo kunnen wij u de beste behandeling geven. Wij behandelen onder andere: 

  • Bot-, gewricht-, pees- en zenuwletsel
  • Letsel door een ongeval
  • Aangeboren afwijkingen aan de arm of hand
  • Amputatie van vinger, hand of arm
  • Blijvende pijnklachten aan de hand en pols 

Bekijk al onze behandelingen bij hand- en polsproblemen.

Amputatie en prothesiologie

Wij zijn expert in revalidatie na amputatie van een (deel van) de hand of arm. We leren u hoe u zonder uw arm, hand, duim of vinger weer zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

We behandelen ook fantoompijn door Phantom Motor Execution. Als u na een amputatie kiest voor een prothese dan helpen wij u hierbij. Samen met u bekijken wat voor u de beste optie is. We leren u daarna ook omgaan met uw prothese.  

Eerste afspraak

Uw huisarts of medisch specialist kan u voor een afspraak verwijzen naar het Hand- en Polscentrum. U komt dan voor een afspraak bij de polikliniek Vorm en Beweging. Hier bespreken we uw hulpvraag. We bekijken dan wat we voor u kunnen doen.

Regiopartners

Wij werken samen met verschillende partners uit de regio. Bijvoorbeeld met een handtherapeut bij u in de buurt of een orthopedisch instrumentmaker, zoals Stel Orthopedie en OIM Orthopedie. Samen bieden we u de beste zorg.

Contact

Het Hand- en Polscentrum is onderdeel van het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Groningen. U kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur. U kunt ons ook een e-mail sturen.