Hand- en Polscentrum

Wij helpen volwassenen en kinderen met problemen of beperkingen aan handen, polsen en/of ellebogen. Dit doen we door revalidatie, soms met een operatie of een combinatie daarvan. We werken daarom samen met plastisch chirurgen, traumachirurgen en een orthopedisch chirurg.

We zien een handtherapeut op de rug, haar handen en de handen van een patiënt. Ze houdt met haar vingers de wijsvinger en duim van een patiënt vast. Op tafel ligt een handspalk.

U heeft voor een afspraak bij het Hand- en Polscentrum altijd een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. U komt dan voor een afspraak bij de polikliniek Vorm en Beweging. Hier bespreken we uw hulpvraag. Ook bespreken we met u of u bij ons revalideert of bij bijvoorbeeld een handtherapeut bij u in de buurt.

Behandelingen bij hand- en polsproblemen

  • Amputatie arm en hand
  • Artrose
  • Fantoompijn
  • Zenuwaandoeningen
  • Prothesen: er zijn arm-, hand-, vinger- en duimprothesen. We bespreken met u de beste optie voor u. En we leren u omgaan met uw prothese. 

Bekijk al onze behandelingen bij hand- en polsproblemen.

Regiopartners

Wij werken samen met verschillende partners uit de regio. Bijvoorbeeld met een handtherapeut bij u in de buurt of een orthopedisch instrumentmaker, zoals Stel Orthopedie en OIM Orthopedie. Samen bieden we u de beste zorg.

Contact

Het Hand- en Polscentrum is onderdeel van het Centrum voor Revalidatie. UMCG Centrum voor Revalidatie | locatie Groningen Polikliniek Vorm en Beweging Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen