Medische Publieksacademie Live

Steeds meer jongeren hebben psychische problemen. Hoe komt dat? En wat kunnen we eraan doen? Daarover gaat de uitzending van de Medische Publieksacademie op 12 december 2023.
In de uitzending leggen psychiater Robert Schoevers en onderzoeker Frederike Jörg uit hoe het komt dat steeds meer jongeren psychische problemen hebben. Oorzaken die ze noemen zijn onder meer de grote prestatiedruk die jongeren ervaren en social media spelen een rol. Ook vertellen ze hoe we kunnen voorkomen dat jongeren mentale problemen krijgen. Ze maken duidelijk dat ouders, maar ook scholen, sportverenigingen, gemeentes en de politiek hier wat in kunnen betekenen. In de uitzending komt ook een jongere aan het woord; Lars vertelt over zijn moeder die een bipolaire stoornis heeft en de depressie die hij zelf kreeg. 


Nog vragen?

Heb je over de video nog een vraag? Stel deze dan via de knop hieronder. We verzamelen alle vragen en de vijf meest gestelde beantwoorden we twee weken na de uitzending in de MPA-nieuwsbrief. 

 

Uitzending terugkijken?

Heb je deze aflevering gemist? Niet getreurd, de uitzendingen van de Medische Publieksacademie kun je terugkijken op ons YouTube kanaal.

Meer over de Medische Publieksacademie 
 

Wat vond je van de uitzending?

We zijn benieuwd naar je mening.