Medische Publieksacademie Live

Deze aflevering van de Medische Publieksacademie gaat over medische hypnose bij kinderen. Hypnose klinkt misschien wat zweverig, maar in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG geven ze deze behandeling al zo'n tien jaar aan kinderen met uiteenlopende klachten. Uit wetenschappelijk onderzoekt blijkt dat het goed kan werken.
In de uitzending legt kinderarts Michel van Vliet uit wat medische hypnose is en laat kinderverpleegkundige Elroly Groeneveld zien hoe een hypnose-oefening gaat. Youri die veel last had van buikpijn en hoofdpijn vertelt hoe hij dankzij medische hypnose helemaal geen klachten meer heeft. Daarnaast vertelt Ilse Ganzevoort over het onderzoek dat ze doet om te ontdekken of kinderen die met buikpijn bij de huisarts komen, ook baat kunnen hebben bij zelfhypnose. 

Medische hypnose behandeling in het UMCG 
 

Nog vragen?

Heb je over de video nog een vraag? Stel deze dan via de knop hieronder. We verzamelen alle vragen en de vijf meest gestelde beantwoorden we twee weken na de uitzending op 18 juli in de MPA-collectie op nieuws.umcg.nl. 
 

Uitzending terugkijken?

Heb je deze aflevering gemist? Niet getreurd, de uitzendingen van de Medische Publieksacademie kun je terugkijken op ons YouTube kanaal.

Meer over de Medische Publieksacademie 
 

Wat vond je van de uitzending?

We zijn benieuwd naar je mening.