• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Passantenprijzen DBC-zorgproducten

Print 
Laatst bijgewerkt op 27 december 2019

Passantenprijzen zijn de prijzen voor behandelingen die ziekenhuizen in rekening brengen als er geen contract is met de zorgverzekeraar. Een DBC-zorgproduct is een zorgpakket dat gebruikelijk is bij een bepaalde diagnose.

Hieronder staan de UMCG-passantenprijzen voor 2018, 2019 en 2020 van de DBC-zorgproducten. U kunt deze inzien en downloaden. De startdatum van een DBC-zorgproduct bepaalt welke prijslijst van toepassing is.

De prijzen zijn verdeeld over twee prijslijsten: een prijslijst voor verzekerde zorg en een voor onverzekerde zorg. Verzekerde zorg is zorg die onder het basispakket van de Zorgverzekeringswet valt, onverzekerde zorg wordt niet gedekt door de basisverzekering.

Tarieven

De passantenprijs per DBC-zorgproduct betreft een totaal (integraal) tarief. Voor de DBC-zorgproducten in het zogeheten gereguleerde segment (ook wel het A-segment), hanteert het UMCG max-max tarieven dan wel maximumtarieven die de  Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft vastgesteld. Voor de DBC-zorgproducten in het zogeheten vrije segment (ook wel het B-segment), waarvoor de overheid geen tarieven bepaalt, worden UMCG-tarieven gehanteerd.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram