Video-afspraak

Niet alle afspraken gaan door zoals u gewend bent. Sommige afspraken veranderen in een telefonische afspraak. En als het kan, krijgt u een video-afspraak. Uw behandelaar besluit wanneer dit mogelijk is. Dit is makkelijk voor u, want u hoeft niet naar het UMCG te komen. En u kunt met meer personen bij het gesprek zijn. Zo zorgen we samen dat we meer patiënten kunnen helpen.

Een video-afspraak kan alleen als u een account voor mijnUMCG heeft. Heeft u nog geen account? Vraag dan een aanmeldcode aan. Deze code kunt u krijgen via de hulplijn of bij 1 van de inschrijfbalies in het UMCG of Beatrixoord. Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Met de code kunt zich via mijnUMCG aanmelden.

Samen met uw gemachtigde een video-afpraak?

Heeft u een gemachtigde voor uw mijnUMCG-account en wilt u dat die bij het gesprek is? Dat kan, ook als die persoon niet bij u in de buurt is. Uw gemachtigde kan meedoen met het eigen mijnUMCG-account, via uw dossier. Geef aan het begin van het gesprek aan uw zorgverlener aan dat u de gemachtigde bij het gesprek wilt.

 • Heeft u een video-afspraak met uw behandelaar? Op deze pagina leest u hoe dat gaat of bekijk de video.

  1. Zoek een rustige ruimte.
  2. Zorg voor een computer, tablet of telefoon met een goede camera en microfoon.
  3. Ga naar mijnumcg.nl en log in.
  4. Klik op ‘Afspraken’ en daarna op ‘Overzicht afspraken’

   Overzicht afspraak maken
    
  5. Kies de juiste afspraak en klik op ‘Details’.

   Video-afspraak klik op overzicht afspraken
    
  6. Klik op ‘Volledige instructies bekijken’ als u de hele uitleg over uw afspraak wilt zien.


    
  7. Bovenaan ziet u een grijze knop om de video-afspraak te starten.


    
  8. Deze knop wordt 15 minuten voor uw afspraak groen. Nu kunt u de afspraak starten. Zorg dat u in ieder geval 5 minuten vóór het begin van uw afspraak klaar zit en op de knop klikt.

   U kunt de video een kwartier voor de afspraak al starten.
    
  9. Als u de afspraak start, opent een nieuw venster. Geef toestemming om uw microfoon en camera te gebruiken en uw video-afspraak uit te voeren.
  10. Uw afspraak begint als de behandelaar in beeld komt.
   Het kan zijn dat u even moet wachten. Is uw behandelaar er 10 minuten nog niet? Bel dan naar de afdeling. Het telefoonnummer staat in uw afsprakenbrief.

  Vragen?

  Heeft u vragen of wilt u hulp bij het videobellen? Dan kunt u bellen met de Videobellen Helplijn op 050 361 77 05. Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur.
   


 • Video bekijken Scannen

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met onze hulplijn. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.