Ouderschap en een psychische aandoening

Bijna iedereen vindt het fijn om kinderen te hebben, maar bijna alle ouders vinden opvoeden ook wel eens moeilijk. Als een ouder ziek is, of het nu gaat om hartklachten, suikerziekte of een psychische aandoening, dan heeft dit veel invloed. Denk bijvoorbeeld aan het werk, het sociale leven en zeker ook het gezinsleven. 

Om te voorkomen dat kinderen problemen ontwikkelen door de veranderde gezinssituatie, is het belangrijk om kinderen te helpen begrijpen wat er thuis aan de hand is. Maar hoe doe je dat als ouder?

Informatieve ouderbijeenkomsten

Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) organiseert bij genoeg aanmeldingen online bijeenkomsten met als thema 'Ouderschap en een psychische aandoening'. De bijeenkomsten hebben als doel meer aandacht te hebben voor de vragen en moeilijkheden die de opvoeding en het ouderschap met zich meebrengen, als een van de ouders wordt behandeld in het UCP.

Voor wie?

De informatieve ouderbijeenkomsten zijn voor alle patiënten (en partner of naaste) die in behandeling zijn in het UCP en kinderen hebben tussen de 0 en 24 jaar oud.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het secretariaat opname.