Joe bin’n schiere lu!

Toen het coronavirus ook Noord-Nederland had bereikt, ging het UMCG over in crisisstand. Met man en macht gingen we aan het werk. Dat werd gezien èn gewaardeerd.

Zo klonk er op 17 maart vanaf 20.00 uur drie minuten lang overal in de stad applaus voor de zorg. Om helemaal opnieuw weer kippenvel van te krijgen!
De politie kwam op donderdagochtend 16 april speciaal naar het UMCG om ons met een applaus een hart onder de riem te steken.

De bloemen kwamen van alle kanten: via de telers (want vanuit Nederland gingen er dit jaar met Pasen geen bloemen naar Rome), van de bloemenveiling en via #flowerchallenge. Wel 600 prachtige bossen stonden voor onze deur en bij de fietsenkelders als dank voor de goede zorg. Een geweldig mooi en hartverwarmend gebaar!

Onze 350 schoonmakers en hun collega’s overal in het land werden, in het zonnetje gezet met de actie #SchoonmakersBedankt

Een groepje studenten van allerlei studierichtingen, bouwde een speciale website ergaatnietsbovenzorg.nl 
Hierop kon je een bericht plaatsen om ons te bedanken of steunen. Via grote schermen die op diverse plaatsen in het UMCG hingen, konden medewerkers alle bemoedigingen boodschappen lezen.

Allerlei presentjes kregen we van bedrijven die ons wilden steunen toen we alles op alles moesten zetten: bloemen, fruit, chocolade, ijsjes, anderhalve meter koek... Onze collega’s van Bouw & Facilitair zorgde er steeds voor dat alle presentjes op een veilige en eerlijke manier werden verdeeld. 

Toen de ziekenhuizen in Noord-Brabant vol waren, sprongen wij bij. De bestuurders en de ziekenhuizen in Brabant schreven een brief aan hun collega’s in Noord-Nederland: "Jullie regio en jullie ziekenhuizen hebben vanaf dat moment een hand naar Brabant uitgestoken. Graag willen we jullie daarvoor hartelijk danken.” Dat is nog eens samen tegen corona! Ook de collega’s van ziekenhuis Bernhoven in Uden waren dankbaar voor onze steun. Ze stuurden een kaart om ons te bedanken voor de zorg die we ‘hun’ patiënten gaven. “We zijn samen een groot netwerk van zorgprofessionals, laten we dat koesteren, nu en in de toekomst!” 

“Wij willen jullie laten weten dat we extra aan jullie denken in deze gekke tijd!” We kregen hartjes, wensen, duimpjes en… tekeningen. Deze vier kregen we van Senn en Flore uit Emmen. Ze wensen alle zorgmedewerkers (en vast ook alle anderen die hier keihard aan het werk zijn) veel liefs.

The Student Hotel in Groningen liet ons ook weten dat ze aan ons dachten met een lichtgevend mega-hart op de zijgevel.

Zie je na een dag hard werken dit spandoek bij de fietsenstalling bij ingang 11, dan fiets je toch net even wat lichter naar huis toe.