IC-verpleegkundige Yannick is moe

Het is bijna kerst en weer krijgen we een coronapiek. IC-verpleegkundige Yannick ziet daar tegenop. Hij is moe.

Verpleegkundige Yannick met full face masker op

‘Sinds het begin van deze tweede golf hebben we weer een stroom aan coronapatiënten. In de eerste golf werkten we in een crisisrooster. Ik ben heel blij dat we nog geen crisisrooster hebben. Weet je hoe dat eruit zag? Iedereen was opgeplust tot 100 procent dienstverband met telkens één vrije dag na een reeks diensten. Op een vrije dag was ik me dan stiekem toch alweer aan het voorbereiden op de volgende werkdag. Nu heb ik dagen waarop ik nog even bij kan komen.

Zorgen

Ik ben geschrokken van hoeveel collega’s na de eerste golf thuis kwamen te zitten. Het is belangrijk om voor elkaar te blijven zorgen, te vragen hoe het met iemand gaat. Soms barst een collega dan in huilen uit, je merkt dat lontjes korter worden.

We houden ons hart vast als we horen dat de besmettingscijfers weer oplopen. Eerst lagen hier vooral patiënten die overgeplaatst waren vanuit Limburg, Zuid-Holland, nu zien we meer overplaatsingen vanuit ziekenhuizen uit onze regio. Dat is voor ons een rode vlag, het komt dichterbij.

Op de foto zie je mij een full face masker over het FFP-2-masker heen dragen. Als er iets benauwd is, dan is dat het wel! Ons werk is en blijft ook fysiek zwaar.

Blij met ons

Patiënten kunnen ook bij ons nu weer bezoek krijgen, per dag twee personen die tegelijkertijd mogen langskomen. Een aantal mensen moeten we steeds wijzen op het naleven van de bezoek- en hygiëneregels, dat is echt vermoeiend. Gelukkig is de grootste groep wel blij met onze zorg. Dat geeft ook weer energie.’