Dr. Floris Imhann Arts-assistent Klinische Genetica

'Complexe puzzels en sociale interactie. Dat zijn mijn grote drijfveren. Daarom combineer ik graag mijn technische kennis van de genetica, de ICT en de geneeskunde met een goed gesprek met de patiënt. Ik probeer van iets complex weer iets eenvoudigs te maken, zodat ingewikkelde technieken en uitslagen toch goed door de patiënt kunnen worden begrepen. Zo maak ik werken aan de grenzen van gezondheid toepasbaar.'

F. Imhann

Functies en werkzaamheden

  • Aandachtsgebied: erfelijke kanker

BIG-nummer: 89914998601

Prijzen, onderscheidingen, subsidies

  • Europese Unie IAG-2 subsidie 2008, Provincie of Groningen. De Provincie Groningen verstrekte deze EU-subsidie aan mijn bedrijf Aceso BV en het UMCG om gezamenlijk het landelijk darmfalen- en dunnedarmtransplantatiedossier DRIFT op te zetten.
  • Rijksuniversiteit Groningen GUF-100 prijs 2009
  • Maag-lever-darmstichting Award 2016, prijs voor het meest betekenisvolle artikel voor maag-darm-leverziekten-patiënten voor het artikel ‘Proton pump inhibitors affect the gut microbiome.  
  • Young ICC Award 2017 1e prijs voor het beste artikel op het gebied van Inflammatory Bowel Disease voor het artikel ‘Interplay of host genetics and gut microbiota underlying the onset and clinical presentation of inflammatory bowel disease.’
  • Koninklijk Natuurkundig Genootschap Van Swinderenprijs 2019 prijs voor beste mondelinge presentatie en samenvatting van een proefschrift met het judicium cum laude van de Faculteiten Science and Engineering of Medische Wetenschappen.
  • Nederlandse Vereniging Voor Gastroenterologie Proefschriftprijs, 2e prijs 2020.

Contact

U kunt mij bellen of een e-mail sturen via het secretariaat en een afspraak maken voor mijn telefonisch spreekuur.