Wat voor PGO’s zijn er?
Er zijn er verschillende PGO's, en er komen ook steeds meer bij. Op dit moment zijn er nog maar weinig ziekenhuizen of UMC’s die met een PGO werken, maar dat zal in de toekomst anders worden. Het UMCG bereidt zich er wel op voor. Op de Digitale Zorggids van de Patiëntenfederatie Nederland staat een actuele lijst van PGO’s die er al zijn.
Mag ik zelf een PGO kiezen?
Ja dat mag. Een PGO is van jou. Wel is het aan te raden om een door MedMij goedgekeurde PGO te kiezen.
Wat is het verschil tussen een PGO en mijnUMCG?
In een PGO kun je je gegevens verzamelen van meerder zorgverleners. Dus van je fysiotherapeut, je apotheker of bijvoorbeeld je huisarts. Je kunt deze gegevens bekijken, maar ook delen met anderen, alleen als jij dat wilt. En je kunt er dingen aan toevoegen, zoals je gewicht of je hartslag. Maar ook de brieven en mailwisselingen met je arts.
In mijnUMCG staan alleen de gegevens van het UMCG. Die kun je natuurlijk wel aan je PGO toevoegen. Je PGO vervangt dus niet het medische dossier, of mijnUMCG.
Wat kun je in het UMCG met een PGO?
Als patiënt kun je de gegevens die je hebt verzameld in je PGO delen met je zorgverleners in het UMCG. Daardoor kan deze de zorg voor jou nog beter afstemmen op je persoonlijke gezondheidssituatie. En ook op je behoeften en verwachtingen.