CIMT-BIT zomerkamp

Wanneer je een minder goede handfunctie hebt door bijvoorbeeld Cerebrale Parese, Erbse Parese of een Niet Aangeboren Hersenletsel, is vaak je andere hand enorm goed ontwikkeld. Tijdens het CIMT-BIT zomerkamp leer je juist jouw minder goede hand beter te gebruiken. Samen met leeftijdsgenoten oefen je twee weken en doe je leuke activiteiten zoals klimmen, boogschieten en muziek maken.

CIMT staat voor Constraint Induced Movement Therapy en betekent dat je veel oefent met jouw minder goede hand. Om dit voor elkaar te krijgen draag je om jouw voorkeurshand, de hand die je het liefst gebruikt, een ovenwant. Zo moet je wel jouw andere hand gebruiken. BIT staat voor Bimanual Intensive Therapy en betekent veel oefenen met beide handen. De ovenwant gaat uit en je doet activiteiten waarbij je beide handen tegelijk gebruikt. Naast het oefenen is er ook aandacht voor hoe jij je voelt en hoe je met jouw beperking om gaat. Je hebt veel contact met leeftijdsgenoten die hetzelfde mee maken. Samen verleg je grenzen.

Video bekijken Scannen

Kennismaken en leerdoelen bepalen

Voordat het kamp begint is er een kennismakingsdag om de andere jongeren en hun ouders te ontmoeten. Ook nemen we voor de start van het kamp een aantal (hand)testen af en bespreken we wat jouw leerdoelen zijn. Op de laatste dag van het kamp en na een half jaar testen we of jouw handfunctie verbeterd is. Samen bespreken we of een vervolgbehandeling nodig is.   

Het behandelteam

Het CIMT-BIT zomerkamp is een samenwerking tussen Revalidatie Friesland en het UMCG Centrum voor Revalidatie. Het kamp wordt begeleid door revalidatie-artsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen en enthousiaste studenten. 

Kosten

De zorgverzekering vergoed de therapie. Voor deelname aan het zomerkamp wordt een eigen bijdrage gevraagd van 100 euro. Dit is voor de accommodatie, het eten en drinken en de activiteiten die we doen. Mocht dit problemen opleveren, neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar een oplossing. 

Verwijzing en aanmelding

Een huisarts of medisch specialist kan je verwijzen naar een revalidatiearts van Revalidatie Friesland of het UMCG Centrum voor Revalidatie. De revalidatiearts bekijkt of je kunt deelnemen aan het kamp.

Praktische informatie

Voor wie Het kamp is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een eenzijdige arm-handfunctiestoornis door bijvoorbeeld Cerebrale Parese, Erbse Parese of een Niet Aangeboren Hersenletsel.

Wanneer De eerste of laatste 2 weken van de zomervakantie Noord. Het tussenliggende weekend ben je thuis.
Locatie Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Contact

Heb je vragen over het zomerkamp? Bel ons! (050) 361 76 95