• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Lichaam ter beschikking stellen

Print 

U kunt uw lichaam na overlijden ter beschikking stellen aan de medische wetenschap.  U kiest er dan voor om uw lichaam te bestemmen voor de opleiding van aanstaande medische professionals, voor de noodzakelijke training van chirurgen en andere specialisten, en voor het onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. In het UMCG kan dat bij de sectie Anatomie (onderdeel van de afdeling Neurowetenschappen).

Algemene informatie

Mensen die hun lichaam ter beschikking stellen leveren een wezenlijke bijdrage aan het vergroten van de medische kennis en aan de opleiding van medische professionals.

Onderwijs: De sectie Anatomie geeft studenten (o.a. geneeskunde) inzicht in de bouw van het menselijk lichaam. Chirurgen bezoeken de sectie voor anatomisch onderwijs toegespitst op chirurgische ingrepen, terwijl ook een nadrukkelijke bijdrage wordt geleverd aan de bij- en nascholing van andere medisch specialisten. Chirurgische vaardigheden kunnen mede dankzij de sectie Anatomie in een realistische setting worden geoefend en geperfectioneerd.

Onderzoek: De sectie Anatomie werkt mee aan het vergroten van kennis omtrent de precieze bouw van het menselijk lichaam, en aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en chirurgische ingrepen.

Missie: Het leveren van een belangrijke bijdrage aan onderwijs en onderzoek én het uitvoeren en respecteren van de laatste wens van de overledene.

Inschrijfstop

De laatste jaren stellen steeds meer mensen hun lichaam ter beschikking van de wetenschap. Reden waarom wij hebben moeten besluiten een inschrijfstop voor onbepaalde tijd in te voeren.