Voortgang OECI-accreditatie UMCG CCC

Het UMCG Comprehensive Cancer Center (CCC) werkt hard aan het accreditatie-proces om een OECI-kankercentrum worden. Op 22 en 23 november 2021 bezoekt een team van experts het UMCG namens de Organisation of European Cancer Institutes (OECI).

Het internationale gezelschap bekijkt 2 dagen lang hoe wij onze oncologische zorg, ons onderzoek en ons onderwijs vormgeven en nog verder kunnen verbeteren. In totaal staan zo’n 100 collega’s klaar om het OECI-auditteam tijdens een uitgebreid inhoudelijk programma een zo compleet mogelijk beeld te geven van oncologische zorg, onderzoek en onderwijs in het UMCG.

Auditteam OECI

Het auditteam dat het UMCG komt bezoeken bestaat uit:

  • Gunnar Saeter, head of research, division of cancer medicine, Oslo University Hospital, Norway
  • Mary Fogarty, quality manager and former nurse, St. James’s Hospital Dublin, Ireland
  • Ambi Williams, research manager KHPICC King’s Health Partners Integrated Comprehensive Cancer Centre London, United Kingdom
  • Mario de Bellis, physician of abdominal oncology National Cancer Institute Foundation G. Pascale Napoli, Italy
  • Rui Enrique, medical director IPO Porto, Portugal
  • Marjet Docter, OECI A&D coördinator

Selfassesment succesvol afgerond

De eerste stap van het accreditatieproces, een selfassessment waarvoor het UMCG CCC een schat aan kwalitatieve en kwantitatieve gegevens heeft aangeleverd, is ondertussen succesvol afgerond. Het bezoek van het auditteam is de vervolgstap. Daarna volgt nog een fase waarin het UMCG CCC aan de slag gaat met verbeterplannen op basis van de uitkomsten.

Erkenning in 2022

Beoordeelt het OECI alle stappen als positief, dan erkent zij het UMCG CCC in 2022 als OECI Comprehensive Cancer Center. Het UMCG CCC behoort dan tot een select gezelschap van toonaangevende kankercentra als het Cambridge Cancer Center (UK), Centre Leon Berard (FR), Institute Jules Bordet (BE) en het European Institute of Oncology (It).

Meer weten?

Projectleider Corine van de Bunt vertelt u graag meer over het auditbezoek, het programma en de OECI-accreditatie in het UMCG. U kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 361 46 09 of via e-mail: [email protected]. Meer algemene informatie over OECI-accreditatie staat op www.oeci.eu/accreditation.