UMCG Comprehensive Cancer Center krijgt prestigieuze OECI-erkenning

De Organisation of European Cancer Institutes (OECI) heeft het UMCG Comprehensive Cancer Center (CCC) erkend als OECI Comprehensive Cancer Center. Met deze erkenning behoort het UMCG CCC nu tot een select gezelschap van toonaangevende kankercentra in Europa. Managing director Froukje Pit nam het certificaat in ontvangst tijdens de oncologiedagen in Valencia.
UMCG Comprehensive Cancer Center krijgt prestigieuze OECI-erkenning

De erkenning volgt op een zware accreditatieprocedure bij de OECI. Om voor het kwaliteitskeurmerk in aanmerking te komen, moest het UMCG CCC aantonen dat het oncologische zorg en onderzoek samenhangend en van het hoogste niveau biedt. Zo beoordeelde het OECI ons centrum bijvoorbeeld op:

  • innovatie in zorg en onderzoek
  • multidisciplinaire aanpak
  • optimale benutting van researchfaciliteiten
  • breedte en patiëntgerichtheid van oncologische zorg
  • aandacht voor preventie en gezondheidsvoorlichting
  • netwerken, regionaal en (inter)nationaal, op het gebied van kankerzorg en –onderzoek

Beoordeling oncologie UMCG

De beoordelingscommissie heeft alle beoordelingscriteria zorgvuldig bekeken en noemt meerdere sterke punten, zoals veel aandacht voor preventie en vroege opsporing van kanker en een sterke sectie ‘oncogenetica’ (erfelijke kanker). Ook stelt OECI dat onze afdeling Radiotherapie zich kenmerkt door een hoog niveau van medische zorg en begeleiding en excellente faciliteiten, waaronder het Protonentherapiecentrum. Daarnaast roemden zij het hoge niveau van verpleegkundig oncologische zorg in het UMCG en de hoogwaardige researchfaciliteiten, zoals de databiobank OncoLifeS.

Het kwaliteitskeurmerk is vijf jaar geldig. Het UMCG CCC is na Maastricht UMC en het Antoni van Leeuwenhoek het derde oncologiecentrum in Nederland dat de felbegeerde OECI-erkenning ontvangt.

Meer weten?

Voor meer informatie over de OECI-accreditatie kun je terecht bij projectleider Corine van de Bunt, via telefoonnummer 050-361 4609 of per e-mail: [email protected].
Meer algemene informatie over OECI-accreditatie vindt u op: www.oeci.eu/accreditation.