Een gezonde leefstijl kan een positieve bijdrage leveren aan het leven met de gevolgen van hoofd-halskanker. Het behandelteam hoofd-halskanker van het UMCG CCC en de Patiëntenvereniging Hoofd-Hals (PVHH) organiseerden er een informatiemiddag over.
Publiek bij informatiemiddag hoofd-halskanker

Leven met de gevolgen van hoofd-halskanker kan ingrijpend zijn. Voor patiënten en voor hun omgeving. Een gezonde leefstijl kan hieraan een positieve bijdrage leveren. Het behandelteam hoofd-halskanker van het UMCG CCC en de Patiëntenvereniging Hoofd-Hals (PVHH) organiseerden er een informatiemiddag over.

De patiënten en zorgverleners die vrijdagmiddag 24 september naar het UMCG waren gekomen, kregen een uitgebreid programma voorgeschoteld. Letterlijk en figuurlijk. Want na een aantal presentaties vol praktische tips en handvaten, werden zij getrakteerd op speciaal voor de hoofd-halspatiënten aangepaste culinaire hapjes. De keuken van het UMCG had deze zorgvuldig voorbereid op basis van de wensen van de patiënt. Ondanks de dagelijks belemmeringen is lekker en gevarieerd eten na hoofd-halskanker goed mogelijk. En ook nog eens gezond.

Deelnemers waren enthousiast over het programma. Ook raakten ze geïnspireerd om zelf daadwerkelijk aan de slag te gaan met hun leefstijl. "Eigenlijk moet ik weer gaan wandelen", vertelt een van de deelnemers: "Ik heb nu besloten dat ik mijn passie volg en dat zeker weer ga doen!"