Nieuwe oefenauto voor UMCG Centrum voor Revalidatie

Het UMCG Centrum voor Revalidatie heeft een nieuwe oefenauto in gebruik genomen. De auto is een belangrijk hulpmiddel bij de therapie van mensen met een beperking die zelfstandig willen leren autorijden. De auto heeft een nieuwe look en is voorzien van een kofferbaklift voor rolstoelen, aangepaste bediening, ingebouwde beugels voor het in- en uitstappen en aangepaste pedalen met pedaalkrachtmeting. Een volwaardig revalidatiemiddel dat vele functionele trainingsmogelijkheden en informatie geeft aan revalidanten en hun naasten.

Bijzonder aan het ‘project nieuwe oefenauto’ is de samenwerking met verschillende partijen die tot dit mooie resultaat heeft geleidt. De vorige oefenauto die op het terrein van het CvR stond, is in 2021 vernield. Toen dit bericht in het nieuws kwam hebben diverse partijen uit de regio spontaan aangeboden samen te werken om een vervangend vervoersmiddel te realiseren. 

Stichting Beatrixoord financiert de aankoop van een vervangend vervoersmiddel. MBO-opleiding Noorderpoort Automotive uit Groningen en Bever Autoaanpassingen uit Assen gaan samen aan de slag om de gewenste aanpassingen te realiseren. Een mooie praktijkopdracht voor de studenten. Century Schade levert de auto deukvrij en voorzien van een nieuwe laklaag op. Studenten van Noorderpoort Sign geven de auto een nieuwe look. De samenwerking is heel goed bevallen. Ergotherapeuten Annemieke Vermeulen en Rianne van Lohuizen: “We zijn heel blij met de belangeloze inzet van de bedrijven en studenten. We hebben genoten van de samenwerking. Het resultaat is prachtig geworden en, en dat is het belangrijkste, onze patiënten kunnen weer oefenen in het leren autorijden. Een ontzettend belangrijke stap voor patiënten op weg naar zelfredzaamheid“.