Acht speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen van het UMCG Dagcentrum helpen vanaf nu bij het aanleggen van infusen. Dit prikteam zorgt ervoor dat infusen plaatsen voortaan nog beter en sneller lukt.

Een infuus plaatsen voor het geven van chemotherapie of immunotherapie bij kanker kan lastig zijn. Bijvoorbeeld als iemand moeilijk te prikken is. De 8 verpleegkundigen van het prikteam volgden hiervoor een speciale opleiding. Zo kunnen zij de infusen nu bijvoorbeeld plaatsen met behulp van een echo als dat nodig is.

Hulp bij infusen plaatsen

Het prikteam van het Dagcentrum is niet alleen goed opgeleid, maar heeft ook veel ervaring met het aanleggen van infusen. Op het Dagcentrum van het UMCG doen zij dit dagelijks. Als het prikken voor het plaatsen van een infuus niet lukt, kunnen afdelingen van het UMCG het prikteam van het Dagcentrum inschakelen.

De ambitie van het prikteam? Het aantal prikpogingen bij patiënten verminderen. Zodat het plaatsen van een infuus voor de patiënten én voor de zorgverleners prettiger verloopt.

Prikteam Dagcentrum