Verpleegkundig symposium "Behandeling van prostaatkanker: waar staan we?"

Periode:
- 18:45 - 21:35
Symposium
Van der Valk Hotel Balkenweg 1, 9405 CC Assen

Beeldvorming en systemische behandeling bij prostaatkanker

Dinsdag 11 oktober organiseert het PCNN in samenwerking met Janssen Oncology en Ipsen Farmaceutica een symposium voor verpleegkundig specialisten urologie & oncologie, physician assistants, urologie- en oncologieverpleegkundigen rondom het onderwerp prostaatkanker. Ervaren sprekers uit prostaatkankerzorg zullen tijdens dit symposium dieper ingaan op de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot diagnostiek en beeldvorming en systemische behandelingen bij prostaatkanker. Dit zullen zij doen aan de hand van casuïstiek en wetenschappelijk bewijs.

Optimaliseren van patiënten begeleiding: Positieve gezondheid en botgezondheid bijprostaatkanker

Positieve gezondheid is een inmiddels goed ingeburgerde term binnen de zorg. Hoe hieraan invulling te geven is echter uitdagend. De interactieve presentatie tijdens dit symposium geeft handvatten om met elkaar te ontdekken wat er in de dagelijkse praktijk binnen uw netwerk mogelijk is en wat dit kan betekenen voor uw patiëntenzorg. Met betrekking tot botgezondheid gaan we tijdens dit symposium met name in op de palliatieve setting van prostaatkanker. De basis van behandeling van deze patiënten richt zich op het onderdrukken van testosteron om tumorprogressie te remmen of te stoppen. Hormonale therapie kent ook bijwerkingen. In deze presentatie wordt dieper ingegaan op wat hormoontherapie doet met het skelet en wat er voor nodig is om het skelet zo goed mogelijk te houden.

Doelgroep

Verpleegkundig specialisten urologie en oncologie, physician assistants, urologie- en oncologieverpleegkundigen.

Tijd en locatie

18.45 tot 21.35. Ontvangst vanaf 17.45 uur met soep en broodjes

Van der Valk Hotel
Balkenweg 1
9405 CC Assen

Programma

  • 17.45 - 18.45: Ontvangst met soep en broodjes
  • 18.45 - 19.15: Positieve gezondheid bij prostaatkanker: door Bert van Rixtel, verpleegkundig specialist urologie-oncologie UMCU
  • 19.15 - 19.45: Botgezondheid bij prostaatkanker door Maarten van Elst, verpleegkundig specialist urologie-oncologie UMCU
  • 19.45 - 20.10: Koffiepauze
  • 20.10 - 20.45: Beeldvorming en diagnostiek prostaatkanker door Dr. Luc Roelofs, uroloog Treant Zorggroep
  • 20.45 - 21.20: Update systeemtherapie en nieuwste ontwikkelingen bij behandeling van prostaatkanker door Drs. Maaike Koopman, internist oncoloog Treant Zorggroep
  • 21.20 - 21.30: Discussie
  • 21.30 - 21.35: Evaluatie en afsluiting

Kosten

Deelname is gratis.

Accreditatie

Accreditatie voor dit symposium is aangevraagd bij V&VN en VSR.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jannet Niewijk, Janssen Oncology, tel: (06) 25 53 51 67 / e-mail: jniewijk@its.jnj.com
Regine Ziel, Ipsen, tel: (06) 15 48 18 36 / e-mail: regine.ziel@ipsen.com

Dit symposium wordt georganiseerd in samenwerking met PCNN coördinatoren: Janet Boertien (Treant Scheper Ziekenhuis Emmen) en Sisca van Renen-Bolier (UMCG), beiden verpleegkundig-consulenten urologische oncologie.

Inschrijving

Stuur een e-mail met uw naam, functie, ziekenhuis, BIG-nummer en eventuele dieetwensen o.v.v. Symposium 11 oktober 2022 naar ipsen.nl@ipsen.com.

Voor deze bijeenkomst zullen de geldende coronamaatregelen in acht genomen worden. Indien de coronamaatregelen een fysieke bijeenkomst niet toelaten, wordt dit symposium virtueel aangeboden.

Met de aanmelding per e-mail gaat u akkoord met het gebruik van uw gegevens, inclusief e-mailadres, voor de registratie voor dit symposium conform ons privacybeleid. Deze gegevens zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Het door u opgegeven BIG-nummer wordt alleen gebruikt voor het verkrijgen van accreditatiepunten. Na verwerking van de accreditatie wordt uw BIG-nummer verwijderd uit onze systemen en zal niet worden bewaard voor andere doeleinden.