Studenten Tandheelkunde in de prijzen!

Karlijn Mullink, Indy van Boxem en Iris Euving van de opleiding Tandheelkunde hebben de KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Publieksprijs 2022 gewonnen voor hun scriptie ‘Het kennisniveau en mondhygiënegedrag van ouders en verzorgers met betrekking tot de verticale transmissie van paropathogene bacteriën op hun kind’.

Karlijn Mullink, Indy van Boxem en Iris Euving van de opleiding Tandheelkunde hebben de KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Publieksprijs 2022 gewonnen voor hun scriptie ‘Het kennisniveau en mondhygiënegedrag van ouders en verzorgers met betrekking tot de verticale transmissie van paropathogene bacteriën op hun kind’. Een mond vol! Ze trokken een belangrijke conclusie: ouders en verzorgers weten eigenlijk te weinig over hoe bacteriën worden overgedragen op hun kinderen. Zij willen hier graag wat aan doen, bijvoorbeeld door voorlichtingsmateriaal te ontwikkelen. Daarom riepen zij iedereen op om op hen te stemmen. 

Studenten vertellen over hun onderzoek in dit filmpje.

Als winnaar uit de bus

Er werd ook dit jaar weer volop gestemd (zo'n 1500 keer) en het drietal uit Groningen kwam met 26,5% van de stemmen als winnaar uit de bus. Een prachtige prestatie! De studenten ontvingen een mooie bokaal en een cheque ter waarde van €500,-. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots dat ‘onze’ studenten er met deze prijs vandoor gingen.

 

Lees meer over het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde