Ontmoet, ontdek en beleef het UMCG

Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen in het UMCG? Zaterdag 10 juni van 10.00 tot 15.00 uur organiseren we een open dag ter ere van ons 225-jarig bestaan. Ervaar, ontdek, beleef, bekijk en ontmoet het UMCG en zijn medewerkers tijdens deze open dag.

Veel plekken in het UMCG zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers. Van de operatiekamers tot het protonencentrum en het helikopterdek. tijdens de open dag heb je eenmalig de kans om op plekken te komen waar je anders niet komt. Poliklinieken openen hun deuren, er is een beweegplein met aandacht voor leefstijl en preventie en er zijn uiteraard verschillende activiteiten voor kinderen. 

 

Wat is er te doen?

 • Altijd al willen weten hoe het immuunsysteem werkt? Of welke impact je genen hebben op je reactie op medicijnen? Ontdek dit en meer tijdens een van onze lezingen in de blauwe zaal van het UMCG. Je hebt geen medische kennis nodig om een van de lezingen bij te wonen.

 • Er is een hoop te beleven tijdens de open dag voor jong en oud! Leer hoe je een infuus moet prikken bij de dokter, een gaatje boren bij de tandarts en teken je familiestamboom met onze genetici. Of duik in de wereld van machine learning en ontdek hoe je een computer kan trainen.
  Dit is nog maar een greep van de vele activiteiten die onze afdelingen organiseren. Bekijk het overzicht van alle activiteiten op de open dag en ervaar het UMCG!

  Activiteiten

 • Pak deze unieke kans en neem een kijkje achter de schermen. Ontdek hoe de traumahelikopter eruitziet vanbinnen, ga op een wandelroute door de afdeling radiologie of ga op een rondleiding langs onderzoeksafdelingen. Verschillende afdelingen nodigen je uit om meer te zien en te leren over wat ze precies doen. Benieuwd wat er te zien is? Bekijk het overzicht van de rondleidingen.

  Rondleiding

 • Droom je van een carrière als operatieassistent of ben je benieuwd wat je precies doet als arts of verpleegkundige bij het kinderhartcentrum? Tijdens de college tour vertellen onze professionals je meer over wat hun beroep zo bijzonder maakt.  En uiteraard krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen. Zien we je dan?

  College tour
  ​​​​​​​