Universitair Centrum Psychiatrie Deeltijdbehandeling

De deeltijdbehandelingen van het UCP verschillen in intensiteit. U kunt 1 tot 4 dagen per week voor deeltijdbehandeling naar het UCP komen. Dit hangt vooral af van welke deeltijdbehandeling het betreft. De deeltijdbehandeling duurt tussen de 4 en 6 maanden.

Samen met uw behandelaar kunt u kiezen voor een van de deeltijdbehandelingen van het UCP. Of en welke deeltijdbehandeling geschikt voor u is hangt af van uw klachten.

Heeft u een ernstige crisis en is poliklinische begeleiding daarvoor niet genoeg en 24-uursopname niet nodig? Dan kunt u de acute deeltijdbehandeling volgen. Zo krijgt u weer grip op uw leven en voorkomen we verdere terugval. Als het nodig is krijgt u daarna een andere deeltijdbehandeling of een poliklinische behandeling.

Groepsbehandeling

Deeltijdbehandelingen zijn altijd in groepsverband. Samen met medepatiënten werkt u aan uw problemen. Dit kan een versterkend effect hebben op verandering en herstel. Het werken in groepsverband maakt het mogelijk met ander/nieuw gedrag te oefenen en geleerde vaardigheden toe te passen met als doel zelf weer grip op en sturing aan uw leven te geven.

Aanvullende individuele behandeling

Bij sommige deeltijdbehandelingen krijgt u naast de groepsbehandeling ook een individuele behandeling. Afhankelijk van uw klachten kunt u ook een individuele behandeling op maat krijgen. Verder zijn er aanvullende gesprekken samen met bijvoorbeeld uw partner mogelijk, of extra aandacht voor het weer oppakken van uw werk.