Innovatie en data

Meer gezonde jaren voor mensen. Dat is wat we willen. We kunnen dat alleen maar bereiken door voortdurend de grenzen van wat mogelijk is te verleggen. Als umc ontwikkelen we nieuwe kennis en nieuwe mogelijkheden. We innoveren en maken daarbij veel gebruik van data. Zo krijgen we inzicht in het ontstaan en het verloop van ziekten waarbij we continu werken aan nieuwe vormen van diagnostiek en behandeling. We innoveren in onze patiëntenzorg, en natuurlijk net zo goed in ons wetenschappelijk onderzoek en in ons onderwijs. Dit doen we in regionale, nationale en internationale samenwerkingen.

Innovaties

We kunnen medisch steeds meer. Dat is mogelijk door de mechanismen van veroudering en het ontstaan en beloop van aandoeningen te onderzoeken. Op basis daarvan ontwikkelen we innovatieve diagnostiek en behandelingen, vaak samen met bedrijven en onze nationale en internationale netwerken. Inzichten op het gebied van medische technologie en moleculaire geneeskunde leiden tot behandelingen op maat voor onze patiënten. 

Data

De combinatie van relevante data, kunstmatige intelligentie en big data ondersteunt het herkennen van aandoeningen en het nemen van beslissingen over de best passende behandeling. Data van grote groepen (cohorten) patiënten of de bevolking, zoals Lifelines, geven inzicht in de ontwikkeling van gezondheid en ziekte gedurende de levensloop, en van behandeluitkomsten. Noord-Nederland is een goudmijn op het gebied van data. Die ontsluiten we steeds beter en stellen we waar mogelijk ter beschikking aan de samenleving.

Technische en onderzoeksfaciliteiten. 

Voor ons baanbrekend onderzoek, voor het leveren van hoogcomplexe zorg, maar ook voor het opleiden van onze professionals en artsen van de toekomst, maken we gebruik van de nieuwste en meest geavanceerd faciliteiten