• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hypospadie (onvolledig gevormde plasbuis)

Print 

​Hypospadie is een afwijking aan de plasbuis die bij jongens voorkomt. Bij jongens met een hypospadie is het laatste stuk van de plasbuis niet gevormd. Daardoor mondt de plasbuis op een afwijkende plaats uit, bijvoorbeeld halverwege de penis. Als uw zoon deze afwijking heeft, kunt u in overleg met de uroloog besluiten tot een operatieve behandeling.

Om psychologische redenen wordt de hypospadie op jonge leeftijd behandeld. Als de operatie in de loop van het eerste levensjaar plaatsvindt, zal uw zoon zich later weinig tot niets van de ingreep herinneren.

Uw zoon wordt voor deze operatie opgenomen op een verpleegafdeling van de Beatrix Kinderziekenhuis. Tijdens de operatie wordt een eventuele kromming van de penis opgeheven. Daarna wordt de plasopening zoveel mogelijk verplaatst naar de normale plek. Bij enstige vormen van hypospadie, waarbij het plasgaatje op de overgang van de penis naar de balzak zit, zijn soms twee operaties nodig. Uw uroloog zal u hierover informeren

Uw kind wordt voor deze operatie opgenomen op een verpleegafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis.

Brochure

In de brochure die u onder aan deze pagina kunt downloaden, vindt u informatie over de operatie. Zo leest u hoe u uw kind kunt voorbereiden, hoe de operatie verloopt, wat de opnameduur is en wat de eventuele complicaties zijn.