• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Diabetes Mellitus

Print 

Diabetes wordt in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd. Bij diabetes maakt de alvleesklier (pancreas) geen of onvoldoende insuline aan. Het kan ook zijn dat het lichaam ongevoelig is voor insuline. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat de koolhydraten (glucose/suiker) uit het eten in de lichaamscellen worden opgenomen. En is dus van groot belang voor de energiehuishouding.

Diabeteszorg in het UMCG

Diabetes is een chronische ziekte. Uw kind heeft dus levenslang goede zorg nodig. Om uw kind de beste zorg te geven die mogelijk is, is binnen het UMCG een diabetesteam samengesteld. Binnen dit team is alle specialistische kennis gebundeld, die nodig is voor een optimale behandeling van uw kind. Naast het zorgen voor een goede instelling op diabetes streeft het team ernaar kinderen, afhankelijk van hun leeftijd, zelfstandig om te laten gaan met diabetes. Ook vindt het team het belangrijk dat de overgang naar het diabetesteam voor volwassenen op een geleidelijke manier plaatsvindt.

Op deze site kunt u lezen wat het diabetesteam voor u en uw kind kan doen. Diabetes heeft op allerlei manieren invloed op het leven van een kind. Op deze site zult u daarom naast de gebruikelijke medische informatie over diabetes en het bezoek aan het UMCG, ook informatie vinden over sporten, school, traktaties, vakantie, tieners en diabetes, lotgenotencontact etc.
Vindt u hier niet die informatie die u nodig heeft? Neem dan gerust contact op met een medewerker van het Diabetesteam via de contactknop.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram